Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#bieganie

Sorry, że się powtarzam (https://www.wykop.pl/wpis/44809577), ale może ktoś ostatnio miał do czynienia z ichniejszym serwisem.

Miras @Pytoo pisał, że przesyłka zrypanego sprzętu na kosz Garmina.
Garmin twierdzi, że przesyłka na mój koszt.

Jaka jest prawda? Według KC na mój koszt, ale bez jaj - mam wadliwy zegarek niecały miesiąc po zakupie..

#!$%@? #garmin taki cudowny..
  • 12
@nohtyp_: Chłopie Ty się ciesz bo z tria producentów zegarków to akurat gwarancje itp Garmin robi najlepiej. W większości przypadków proszę przysłać to przyślemy nowy sprzęt. Mi pasek się rozsypał (pokazuje dane z kosmosu). W pon wysłane w piątek dostałem numer paczki do mnie.
@Pytoo: kiedy to było? Z którym supportem się kontaktowałeś i w jakiej formie?

@WuERA: to, że kupiłem zegarek za półtora kafla nie znaczy, że mam zamiar wydawać dodatkowe 15-30zł na odsyłanie go do producenta, który sprzedał mi produkt, który, za przeproszeniem, spier**lił się po trzech tygodniach od otworzenia pudełka

@gokish: @comfortably_numb: taaa, robi to zajebiście dobrze! Z czego się mam cieszyć? Polski support nie odpowiada na zgłoszoną reklamację
  • 0
@WuERA: @Pytoo: @gokish: jakoś wolę komunikacje w formie trwałej, ale zadzwoniłem dziś do nich i spytałem co jest grane z tym przesyłaniem na koszt klienta.
No i kobitka wytłumaczyła temat i dała instrukcje jak tegoż kuriera zamówić. Chociaż tyle.
  • 0
@gokish: to nie przesyłałeś ubezpieczonej? Odważnie

Generalnie to najlepiej ładnie poprosić na infolinii (łączysz się i jak IVR zacznie gadać to wybierasz tą pierwszą opcję coś tam nie mam sprzętu, status reklamacji).
Podajesz im numer SRR (reklamacji), potwierdzasz adres email i konsultant przesyła plik ZIP (taki rar tylko ZIP), a w nim jest plik HTML, który odpalasz w przeglądarce. No i podajesz tam adresy, generuje się list przewozowy, który zapisujesz i