Wpis z mikrobloga

Jako, że są święta to nie może zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami. Więc się dzisiaj do tego zabrałam.

Ale nie chce mi się lepić iluś tam pierogów, więc zrobię 1 dużego pieroga. Jak powiedziałam tak zrobiłam. Zagniotłam ciasto, rozwałkowałam i nadziałam kapustą z grzybami.

Niestety nie zmieściłby mi się do garnka, więc musiałam go zwinąć w taki zawijas. O dziwo po ugotowaniu utrzymywał się na powierzchni wody jak każdy inny pierożek, a podejrzewałam, że ten potwór będzie cały czas leżał na dnie garnka. Nie rozwalił się ani trochę, po ugotowaniu został nietknięty, a farsz nie wyłaził.

Ostatnie zdjęcia pokazują jak prezentuje się na talerzu i jak wygląda w środku.

Następnie go zjadłam oglądając anime.

Polecam!

#kuchnia #kuchniapolska #foodporn #swieta #wielkanoc #pierogi
Tyrande - Jako, że są święta to nie może zabraknąć pierogów z kapustą i grzybami. Wię...

źródło: 1

Pobierz
  • 67