W tym roku także i ja postanowiłem zbudować hotel dla jeżozwierza ( ͡°͜ʖ͡°) Domek usytuowany na końcu działki w zaciszu pod wierzbą. Na spodzie wyłożona i ugnieciona warstwa liści wierzbowych i przykryta liśćmi orzecha laskowego. Wokół podłoża gęsto ułożone gałązki z krzewów, które przycinam już drugi dzień. Zostawiłem małe miejsce na otwór. Na górę położyłem w rzędzie suche łodygi słonecznika jako podstawa zadaszenia. Na to kolejna porcja gałązek z krzewu. Całość obsypana sytą ilością liści. Wejście do tunelu wyścielone mieszanką liści z sadu, odgrodzone po bokach łodygami ze słonecznika. Generalnie 100 % natural ( ͡°͜ʖ͡°)
Mam nadzieję, że będzie Ci wygodnie jeżyku (。◕‿‿◕。)
@Kruchevski: bo u mnie na wiosce nie ma, ale jak mieszkałem w mieście to zrobiłem ciężarnej miejscoweczke, urodziła małego, dokarmialem, potem zaczęła jednego wyprowadzac
@math1982: w mieście to prawdziwe wyzwanie dla jeży żeby nie zostać kotletem. Ja mieszkam na wiosce i jest spokojnie. Myślę, że jest jakaś szansa na zamieszkanie jakiegoś zwierzątka w środku ( ͡°͜ʖ͡°)
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
W tym roku także i ja postanowiłem zbudować hotel dla jeżozwierza ( ͡° ͜ʖ ͡°) Domek usytuowany na końcu działki w zaciszu pod wierzbą. Na spodzie wyłożona i ugnieciona warstwa liści wierzbowych i przykryta liśćmi orzecha laskowego. Wokół podłoża gęsto ułożone gałązki z krzewów, które przycinam już drugi dzień. Zostawiłem małe miejsce na otwór. Na górę położyłem w rzędzie suche łodygi słonecznika jako podstawa zadaszenia. Na to kolejna porcja gałązek z krzewu. Całość obsypana sytą ilością liści. Wejście do tunelu wyścielone mieszanką liści z sadu, odgrodzone po bokach łodygami ze słonecznika. Generalnie 100 % natural ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mam nadzieję, że będzie Ci wygodnie jeżyku
(。◕‿‿◕。)
#pdk
:)