Aktywne Wpisy

oblivixnz +36
Zanicjowalam wspólne wyjście z grupą ze #studbaza i 0 odzewu ( ͡° ʖ̯ ͡°) moj znajomy odpisał mi na to takie cos. K---a mam dosyć tego ze tak trudno sie z kims zakolegowac #damskiprzegryw i tego ze na tych grupkach nikt nie jest chętny kazdy by w domu siedzial (chociaż możliwe ze chodzi o mnie) i trzeba miec specjalne aplikacje(!!!) do szukania znajomych jbc
źródło: Screenshot_2025-04-03-17-11-57-440_com.facebook.orca_1
Pobierz
Jamniki2 +213
Haha ostatnie miesiące wielu nowych ludzi zaczęło się interesować etfami itp, k---a po takiej traumie jaką im malpiszon zafundował to będą nastawieni jak mlm czy innego Amber Gold hahah #gielda

Można iść o krok dalej i spojrzeć na penerstwo. Przecież gdyby (jakimś cudem) co ludzie nie pili, to byliby największymi wygrywali świata.
Rano zamiast bełta to jesienny, ciepły plenerek, jajko na miękko i sok z buraków, potem spacer i spotkanie z kolegami nad strumykiem, biblioteka i warsztaty modelarskie w domu kultury, drzemka, wieczorem wizyta u Celiny i Janki, które pasjonują się powolnym duszniem mięsa. Akurat dziś od rana robią baraninę. Wspólna kolacja, do tego wyjątkowego gatunku zielona herbata. Potem sen w ladnie utrzymanym pustostanie.
Starczyłoby na takie życie z pracy dorywczej i zbierania złomu.
Z drugiej strony - ambicja i cel. Tyle się dziś o tym mówi. Wyłączając wybitne jednostki nauki czy kultury, to jeśli tego nie czujesz, a wydaje ci się jedynie, że musisz, bo inni tak robią i tylko kasa ma wartość, to powiem, że szkoda zycia. Praca jest ważna, pieniądze są ważne, ale nie w ujęciu i skali jaką dziś się mam wgrywa.
Kwestia nadmiaru posiadania, to na dłuższą metę tylko problem i cierpienie, lęk przed stratą, strach, ze będzie gorzej niż jest. Więc uczy się nas od dziecka, że MUSISZ mieć, a ceną za to jest z-------l na kredyty i podatki. Nikt zachodniemu człowiekowi nie powiedział nigdy, ze nadrzędną wartością w życiu jest spokój i tylko o niego warto się starać.
Spokojnej niedzieli( ͡° ͜ʖ ͡°)
#takaprawda #pieniadze #psychologia cyhologia
@KrolWlosowzNosa: Nie ten level wtajemniczenia w b--m