Wpis z mikrobloga

@LemurChmur: "W pracy jakby ci kazali poprowadzić jakąś prezentację, to byś się zwolnił ze strachu, że się ośmieszysz, bo ktoś ci zada pytanie, na które nie znasz odpowiedzi?" tak zwolniłbym się

"Ale to ty tutaj byś chciał iść pod wiatr. Bo się po prostu boisz pewnych rzeczy i nie masz zamiaru się z tym strachem za nic w świecie konfrontować"

Ale dlaczego to mężczyźni mają się komfortować a kobietom ma
  • Odpowiedz
@dawejtutaj: To też racja. Generalnie im więcej takich spotkań tym nabiera się większej pewności. I z każdego spotkania można przeanalizować sobie błędy i więcej ich nie popełnić.
@Skuuben Mi pomagało podchodzenie na pełnym luzie, jak kolega z kolegą zachowując jakiś tam umiar w niektórych kwestiach i nie myśleć, że to już będzie ten związek. Będzie co będzie.
  • Odpowiedz
@T1oo: no jasne, fakt będąc dzieckiem/nastolatkiem jest się bardziej spontanicznym i łatwiej przechodzą akcje, gdzie ego może dostać po dupie ale Panowie, życie jest i tak kwaśne a nikt tutaj nie mówi o robieniu helikoptera w centrum miasta o 12:00 tylko o ewentualnym odrzuceniu przez kobietę

• Odpowiedz
@LemurChmur: No właśnie, zwolniłbyś się. Nawet jeśli to była dobra fucha i normalnie się czymś takim nie zajmujesz, ale musiałeś to zrobić wyjątkowo? Jeśli tak, no to po prostu nie wróżę ci kariery z takim nastawieniem. Mam tu na myśli ogólnie pojęte życie, nie tylko karierę zawodową. Zawsze przychodzi jakiś moment konfrontacji. Przyjmując zawsze postawę uległą i wycofaną po prostu zostaniesz ustawiony tak jak inni chcą. Może będziesz mieć swoją
  • Odpowiedz
@LemurChmur: 100% racji podpisuje się pod tym.
@T1oo: dzięki za rade co prawda z kolego się nie przytulam ale wiem o co chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dawejtutaj: ta postaram się właśnie w ten sposób myśleć par mam sporo :D
Dzięki za rady wszystkim nie sądziłem że takie sensowne porady dostane :)
PS. jaki wielki odzew
  • Odpowiedz
  • 0
@jadewtrzyzer0cztery no ale jaki widzisz problem w przytuleniu? Nie raz się tak witałem z kobietami, świerzop poznanymi, koleżanką i, przyjaciółkami. To jest poprostu miły gest. Mało tego. Często jest to przytulas z buziakiem w policzek. No i co w tym złego?
  • Odpowiedz