Wpis z mikrobloga

@zakowskijan72: no ja myślałem, że pan to poważny mirek jest, a tu takie coś... Wychodzę z gorących, a wpadłem tu po pół roku odwyku, tylko po to by poszukać pocieszenia. A tu jeszcze takie. Jak nóż w plecy.

• Odpowiedz
Patrzac na kucow, widze wyborcow pisu tylko kilkadzieaiat lat mlodszych. Argumenty ,,d--a boli'' ,,piecze cie lewaku'' ,,zaorane" to swoiste ,,mlody jestes gowno wiesz'' i tym podobne gownoargumenty. Ten kraj czeka upadek
  • Odpowiedz
@Shatter: Najbogatsi zyskują więcej nominalnie, gwałtownie zaczynają rosnąć dysproporcje w bogactwie. Dobry deal dla 1% najbogatszych, zły dla 99% pozostałych ludzi którzy żyją w normalnym społeczeństwie (nie w strzeżonych willach), oni chcą żyć w społeczeństwie spójnym, bezpiecznym, wykształconym, praworządnym. Do tego brak kontroli źródeł przychodów to raj dla przestępców. To może być dobry plan dla jakiegoś dzikiego biednego kraju, żeby szybko przyciągnąć dużo kapitału, ale nie dla rozwiniętego kraju w
  • Odpowiedz
@Shatter: Tak jak napisałem, nowoczesne liberalne społeczeństwo ludzi szczęśliwych, zdrowych, twórczych. ʕʔ Lepiej mieć umiarkowane podatki (PIT to nie jest jedyny podatek), świetne usługi publiczne i infrastrukturę, niż niskie podatki i chaos.
  • Odpowiedz