Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, musze troche odbic straconych kilogramow i ruszyc z silownia. Malo mam czasu do gotowania, a talentu jeszcze mniej takze tu pojawia sie moje pytanie.
Popijam sobie czasem szejki z blendera, mniej wiecej 80g platkow owsianych, 350ml mleka 3%, do tego jakis banan i no na podbicie bialka 20g wpc. Daje to mniej wiecej 750 kcal, 38b, 101w, 19t. Tluszcze moge podbic zawsze dodajac jakas lyzke oliwy do srodka, ale to juz mniejsza o to.

Myslicie, ze mozna z 5 dziennych posilkow 3 zastapic takimi szejkami? Nie ukrywam, ze byloby to bardzo wygodne. Na sniadanie szejk, drugie sniadanko to samo, trzeci posilek to juz "normalny" z menu typowo silownianego tzn ryz/kasza/makaron+kura/wol/rybka+warzywka, pozniej trening, po treningu znowu szejk i na dobranoc jakas bialkowa kolacyjka, ewentualnie przed kolacja jeszcze jeden posilek ekstra jesli nie wyrobilbym sie z kaloryka.
Tak szybko liczac same te szejki zrobilyby mi prawie 2/3 zapotrzebowania kcal, 2200kcal, 115B, 300W, 60T. Musialbym dobic wedlug kalkulatora 85g w, 60g b, 60g t* w pozostalych 2 posilkach, gwiazdka przy t z tego powodu, ze moge dorzucic zawsze jakies maslo orzechowe, orzechy czy oliwe do szejkow.

Co o tym sadzicie, da rade na tym cos zbudowac? Mam wyjatkowo podly zoladek, nietolerancja laktozy, fruktozy w duzej czesci (tzn powiem tak, wiekszosc owocow i warzyw mi szkodzi, jadam tylko te, po ktorych nie mam dolegliwosci), nietolerancja jajek kurzych i multum innych produktow, stad dosyc waskie pole do manewru.

#mikrokoksy
#mirkokoksy
#silownia
#dieta
#suplementacja
#pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje

Da radę tak pociągnąć?

• Można, śmiało. 36.1% (13)
  • Od biedy ujdzie. 22.2% (8)
  • Totalny bezsens. 41.7% (15)

Oddanych głosów: 36

• 6