Wpis z mikrobloga

• 1
#aliexpress #pocztapolska

Mirasy co robić

Zamówiłem sobie mi banda z aliexpress bo była fajna cena (80zł) jakiś miesiąc temu. Przysyłka polecona bo dość dobry tracking. Jakież było moje zdziwienie kiedy pojawiło mi się w śledzeniu "delivered" a przesyłki w skrzynce nie było, żadnego aviza też. Pojechałem następnego dnia po pracy się dopytać na pocztę o co chodzi. Babeczka na wstępie mi oświadczyła, że OD DWÓCH LAT PRZESYLKI POLECONE Z CHIN MOGĄ WRZUCAĆ DO SKRZYNKI NA LISTY BEZ POTWIERDZENIA. No spoko, nie wiem jakim prawem ale mówię że w mojej skrzynce nie ma. Babka z łaską zadzwoniła do listonosza i dopytala o to, okazało się że wrzucił list do skrzynki ale w bloku 15 a nie 45 tak jak powinien. No to jadę pod ten adres, dzwonię do domofonu, odbiera jakaś starsza pani która ledwo słyszała no ale jakoś się dogadałem o co chodzi. Okazało się że faktycznie moją przesyłkę miała w skrzynce, ale wyjęła ją i dzień wcześniej położyła na skrzynce na listy. Sprawdziłem, przesyłki nie było. Ktoś pewnie wziął, obdzwoniłem całą klatkę i nikt nic nie wie. Także mi band raczej psu w dupę.

I teraz pytanie, co z tym mogę zrobić. Nie mam żadnej pewności że przesyłka była źle zaadresowana ani że listonosz się jebnął. Chciałem założyć spór na ali, to się k---a nie da bo jak zaznaczę że przesyłka nie dostarczona to mnie odsyła do trackingu i nie ma żadnego sposobu na zanegowanie tego. No i jakim chujem poczta może listy polecone zostawiać bez potwierdzenia? Niby tylko 80zl ale niesmak pozostał bo się czekało na to miesiąc.
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haosek: A taka przesyłka która nie jest polecona a ma śledzenie nie powinna być awizowana gdy nie wejdzie do skrzynki? U nie w tym wypadku awizo brak, tylko na trackingu pojawiło się że dostarczona.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Vel_Makarena:
Dlatego napisałam, aby odbiorca też zgłosił reklamację, jest szansa, że listonosz (kurier) będzie uczciwy i przyzna się do pomyłki w doręczeniu. Wpisy w śledzeniu mogą zostać skorygowane.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Babka na poczcie dała mi jakiś numer niby do obsługi reklamacji ale nikt tam nie odbiera. Teraz byłem dwa dni na delegacji i nie miałem czasu się z tym pieprzyć. Napisałem do chińczyka żeby mi podesłał naklejkę adresową to zero odpowiedzi, się w-------m i założyłem spór. Pewnie się skończy na tym że mi oddadzą hajsy bo w ogóle tego nie odczytują.
  • Odpowiedz
@haosek: @pcela: @niera: @Vel_Makarena: wołam Was bo sprawa cały czas jest w toku. Ogólnie co do tej pory zrobiłem:
- byłem na poczcie drugi raz, odbyłem rozmowę z jakąś kierowniczką, która zapewniała mnie, że zarówno listonosz jak i ktoś tam od sortowania widzieli że na przesyłce był numer 15 bloku a nie 45. Przesyłka nie była polecona także nie mają żadnego potwierdzenia gdzie to dostarczyli, tylko
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@pcela c-----o się złożyło bo siedzę teraz na L4 i zdycham, nie mam za bardzo głowy do myślenia ale w-------m się bo sprzedawca nie wysyła mi żadnego zdjęcia potwierdzenia nadania ani zdjęcia nalepki na przesyłce, z kolei też nie mam żadnego dowodu że przesyłka nie doszła. Zgłaszać reklamację na poczcie czy prosić ich żeby mi łaskawie napisali gdzie tą przesyłkę doręczyli?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Emble:
Napisz na kontakt@poczta-polska.pl z kopią na reklamacje.zagraniczne@poczta-polska.pl i reklamacje.zagraniczne@warszawa.poczta-polska.pl oraz reklamacjepocztowe@poczta-polska.pl
  • Odpowiedz
@Emble: Chińczyk wcale nie musi mieć żadnego zdjęcia przesyłki. Musisz poprosić ładnie panią na poczcie o jakiś papier, że przesyłka o numerze takim a takim nie została dostarczona do adresata. Znając życie to nikt takiego czegoś nie wystawi, bo po co się narażać i podpisywać pod czymś jak nie muszę, ale wygląda na to, że to jedyna szansa.
  • Odpowiedz