Wpis z mikrobloga

Wysłałem ważny #priorytet do Holandii. Odbierający twierdzi, że nie dostał nawet awizo i nie wie w którym sklepie może być list. Nie chciało mi się wierzyć w co mówi, ale faktycznie nie mają tam urzędów pocztowych.
Czy ktoś kto mieszka w #holandia może potwierdzić czy są problemy z przesyłkami?

#pomoc #pytanie #pocztapolska
  • 8
  • Odpowiedz
@Xavax: PostNL (tutejsza poczta) zazwyczaj zostawia awizo w których informuje gdzie przesyłka jest do odbioru - zazwyczaj albo w punkcie najbliżej domu albo u sąsiada któregoś.

Urzędów pocztowych jako takich faktycznie nie ma, są to zazwyczaj sklepy z obsługą nadawania / odbierania przesyłek.

Ten list to nadałeś jako polecony czy tylko priorytet?
  • Odpowiedz
@ch1nczyk: polecony i priorytet.
W śledzeniu przesyłek mam całą ścieżkę dostaw - ostatnie jest AWIZO - Przesylka do odbioru w placówce; Amsterdam International mail centre. - a to nie o miasto nawet - sądze, że to po prostu nazwa głównej placówki w stolicy
  • Odpowiedz
@Xavax: na przyszłość jak wysyłasz coś ważnego to nie za zwykłym potwierdzeniem odbioru tylko z dostarczeniem do rąk własnych wraz z wylegitymowaniem się. To są dwa różne rodzaje dostarczenia. W pierwszym wypadku może odebrać dowolna osoba która złoży podpis.
  • Odpowiedz
@Xavax: Jeżeli szło przez Post NL i masz numer śledzenia to można sprawdzić, gdzie jest paczka.Przy pełnym trackingu na 100% podany jest dokładny adres - numer mieszkania sąsiada albo adres placówki do odbioru. Ja kiedyś szukałem paczki, bo listonosz wpisał numer innego sąsiada, ale domyśliłem się, który jest zawsze w domu xD Spróbuj na stronie postnl international, albo niech kolega założy sobie konto na postnl.nl i tam też można sprawdzić
  • Odpowiedz