Wpis z mikrobloga

Kwikłem srogo. #4konserwy jak zawsze w formie. @LibertyPrime @zino, ostatnio z waszą dwójką dyskutowałem o kopaniu fejków. Oczywiście wy nieee, nigdy, jesteście świadomymi użytkownikami portalu

To co powiecie na wykopanie tego? zmanipulowanego do granic możliwości znaleziska bez jakiegokolwiek sprawdzenia czy to prawda? Wystarczyło kliknąć w link i przeczytać parę zdań i już byście znaleźli informację, że nagłówek to kłamstwo. Ale po co? Wystarczy, że złe lewactwo coś tam kombinuje? XD

@wigilius kolejny prawy bojownik o prawdę. Co cię skłoniło do wykopania? Ból d--y lewactwa? A ty @Apollo1993 i ty @dendrofag?

Proszę, proszę, sama elita konserw. A i tak udowadniają, że przeczytanie 10 zdań po angielsku przekracza ich możliwości. A potem jak im wrzucam screenshoty ze sprawdzacza fejków to hurr durr manipuluje hurr durr bo większość to znaleziska o moderacji. Wy k---a wszyscy powinniście permy dostać za nachalne wykopywanie fejków. Ha tfu

#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #bekazpodludzi
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lipathor: Żeby to był jeszcze jakiś przyczajony fejk. Jakaś manipulacja na medianarodowe czy innym nczasie. Jeszcze bym uwierzył, że bańka informacyjna w jakiej się znajdują przesłania im prawdę. Ale k---a. Wystarczyło kliknąć i przeczytać artykuł XD
  • Odpowiedz
Ale k---a. Wystarczyło kliknąć i przeczytać artykuł XD

@Azaajaszz: Ale po co? Widzisz lewactwo i dużo wykopów - wykopujesz. Nie trzeba patrzeć, a tym bardziej czytać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Moderacja @a_s @m_b, przemyślcie jeszcze raz jakieś odznaczenia brązowego/srebrnego/złotego dzbana w zależności od ilości wykopanych fejków. Dodatkowo jeszcze moglibyście wprowadzić to, co już od dawna ludzie postulują. Wysyłanie powiadomień o tym, że jakiś down wykopał kolejnego fejka. Może się ludzie chociaż trochę zastanowią a przynajmniej takie lipne informacje nie będą się rozprzestrzeniać.
  • Odpowiedz
@Azaajaszz:
Problem w tym że teraz już nie wyświetla się ani tytuł znaleziska ani jego opis, ale wydaje mi się że było tam coś na temat tego że feministka proponuje zabijać określoną ilość mężczyzn na tydzień.

Takie słowa padają podczas wywiadu radiowego z nią tutaj: https://www.cbc.ca/radio/outintheopen/i-want-patriarchy-to-fear-women-mona-eltahawy-says-the-time-for-being-civil-peaceful-and-polite-is-over-1.5296597

Ta propozycja jest podana w formie hipotezy, jednak jest
  • Odpowiedz
@dendrofag: To, że tytuł tego znaleziska brzmiał: "Popularna feministka twierdzi, że zabijanie mężczyzn jest usprawiedliwione". Był do niego dołączony artykuł, który podałeś. I nawet w nim możemy przeczytać:

understood it was highly controversial, and I was intentional. I ask people to imagine — now I'm using this word imagine, and I'm underlining it three times — a scenario in which we kill a certain number of men every week. How
  • Odpowiedz
@Azaajaszz:
Wyjaśniłeś tylko to, że tak a nie inaczej interpretujesz jej słowa.
Dla mnie wysuwanie takich hipotez na temat zabijania mężczyzn co tydzień, jest niedopuszczalne, niezależnie czy ona sobie żartuje, wymyśla czy fantazjuje.

Możesz mieć inne zdanie na ten temat, ale nie wmawiaj mi że to jest informacja nieprawdziwa, bo słowa o zabijaniu mężczyzn padły z ust feministki.

Mam nadzieję że wyjaśniłem ci moje stanowisko, oraz fakt że gdyby takie
  • Odpowiedz
Wyjaśniłeś tylko to, że tak a nie inaczej interpretujesz jej słowa.

Dla mnie wysuwanie takich hipotez na temat zabijania mężczyzn co tydzień, jest niedopuszczalne, niezależnie czy ona sobie żartuje, wymyśla czy fantazjuje.

@dendrofag: Nie, po prostu Ci wytłumaczyłem co powiedziała. Tu nie ma miejsca na interpretacje. Wysuwanie hipotetycznych sytuacji =/= usprawiedliwianie czegoś.

Mam nadzieję że wyjaśniłem ci moje stanowisko, oraz fakt że gdyby takie znalezisko pojawiło się jeszcze raz w wykopalisku,
  • Odpowiedz
@Azaajaszz:

Nie, po prostu Ci wytłumaczyłem co powiedziała. Tu nie ma miejsca na interpretacje. Wysuwanie hipotetycznych sytuacji =/= usprawiedliwianie czegoś.

Nie, po prostu wytłumaczyłeś mi swój punkt widzenia na temat tego co ona powiedziała i interpretacji jej słów. Zauważ różnicę.

Wtedy znowu Cię skrytykuję
  • Odpowiedz
@dendrofag: Tak tylko spytam. Czy jeżeli powiem, hipotetycznie, że gdyby złodziej, który jest katolikiem włamałby mi się do domu a ja bym go pobił kijem baseballowym, to czy wg. Ciebie usprawiedliwiam bicie katolików?

Abstrahuję od sytuacji ze znaleziska.
  • Odpowiedz
@dendrofag: Jeśli dla ciebie przytoczenie pewnej hipotetycznej idei w celu prowadzenia dyskursu, to jest, użycie Reductio ad absurdum jest równoznaczne z popieraniem takiej idei (co sugeruje tytuł) to dyskusja z tobą jest warta tyle co debata z żulem.
  • Odpowiedz
tak a nie inaczej interpretujesz jej słowa.

@dendrofag: kiedy konserwa "interpretuje" proste zdanie:
"Proszę ludzi, aby wyobrazili sobie scenariusz, w którym zabijamy określoną liczbę mężczyzn"
jako
"Feministka twierdzi, że zabijanie mężczyzn
  • Odpowiedz