Aktywne Wpisy
zackson +8
Co można zrobić samemu (+ szwagier) w mieszkaniu deweloperskim bez żadnego doświadczenia? Nauka przez oglądanie tutoriali na YT xD Na razie tylko malowanie + kładzenie podłogi (panele) przychodzi mi do głowy. Płytki w łazience za duże ryzyko, że będą krzywo. Meble robi stolarz.
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci
#remontujzwykopem #remont #mieszkanie #nieruchomosci
apeee +72
#nasa #spacex #memy #heheszki #nasa #elonmusk
Mem świetny
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: Niestety to trochę efekt tłumaczenia z angielskiego, Melon powiedział "design" nie "project", i chodziło o to, że jeśli podążanie za jakimś pomysłem od strony technicznej się przedłuża, to dobrze to wywalić/zastąpić - dlatego zastąpił kompozyty stalą nierdzewną w starshipie.
Czasy realizacji projektu u Muska faktycznie się wydłużają, ale i tak są
@jasonfly: [potrzebne źródło] bo to jakaś bzdura.
ISS - International Space Station – Międzynarodowa Stacja Kosmiczna – międzynarodowy, zamieszkały satelita, umieszczony na niskiej orbicie okołoziemskiej.
JWST - James Webb Space Telescope – Kosmiczny Teleskop Jamesa Webba – aktualnie budowane kosmiczne obserwatorium NASA, którego wyniesienie w kosmos planowane jest na rok 2018.
SLS - Space Launch System heavy-lift
FH - Falcon Heavy – Wylądowana (w 2/3) rakieta, składająca się z trzech członów Falcona 9.
@5da4266d3de6dbaf425a2d4fc16225d0: ty sam jestes bzdura, jak o czyms nie wiesz to nie sugeruj, ze ktos nie ma racji.
Spacex wykonal 50 testow spadochronow z dragonem, w wyniku testow odkryli, ze drobne opoznienia powoduja zbyt duze naprezenia linek.Trzeba zmienic model, z ktorego nie tylko dragon bedzie korzystal
Syn-prawnik mówi do swojego ojca, również prawnika:
- Widzisz, tato, ty tę sprawę Kowalskiego ciągnąłeś przez 20 lat, a ja ją załatwiłem po jednej rozprawie.
- Owszem synu, ale ja dzięki tej sprawie zapewniłem ci edukację i kupiłem dom...
Mnie dziwi mówienie, że X ma opóźnienia,
nie to co nasz Pan i Zbawca Elon Musk
, podczas gdy on też ma opóźnienia, często wcale nie lepsze (szczególnie biorąc pod uwagę to czym4 lata i 37 dni opóźnienia. Ma ktoś inną wcześniejszą datę od Elona na pierwszy lot Heavy?
https://spaceflightnow.com/news/n1104/05falconheavy/