Wpis z mikrobloga

@HaSSaN yeaaaa to on! Nawet ma to mleczko z blaszek. I kapelusz identyczny :)
Także cały las tego mleczaja jest.

Nie zdaYlem zrobić zdjęcia bo mi w domu zabrali. Ale w sumie wyszlo ok 10-12 maslakow i 2 ładne dosyć młode Kanie.
@HaSSaN a już mam :) razem z dodatkowymi zdjęciami.

A powiedz mi, da się tam szukać grzybów np po kolorze czy coś takiego? Jak znalazłeś tamtego? Bo chyba nie przegladales 1460 grzybów aż na niego trafiłeś :P
@skun1 A Ty myślisz, że dlaczego dopiero po 4h odpowiedziałem ? xD A tak serio to wiedziałem, że to jakiś mleczaj na pewno i wyszukałem to słowo a potem to już z górki xD Ale z tego co widzę są jakieś filtry jak typ, pora roku, występowanie, itp. Po tym da się mocno zawęzić pole poszukiwań
@HaSSaN chodzi mi o taki motyw że np wpisuje czerwony kapelusz żółte blaszki i wyskakują mi takie i po zdjęciach sobie wyszukuje tego co mam w ręce :) taki bylby dobry atlas dla nowicjusza hehe
@skun1 Takiego nie znam ale warto poszukać być może jest coś takiego. Ale z tego co piszesz to chyba najłatwiej wpisać te frazy w google i wyniki porównać w apce.
@HaSSaN tak robiłem w lesie :P tylko z netem różnie bywało hehe a apka działałaby bez neta :) poszukam coś jak przy kompie siądę. A tymczasem dzięki za rozwianie wątpliwości :-) pozdrawiam