Aktywne Wpisy
Davvs +1188
karpiniusz +353
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #
Holandia:
- Dorosła osoba może sobie zalegalizować związek z inną dorosłą osobą;
- Możesz sobie zapalić i posiadać skręta bez konsekwencji prawnych;
Polska
- Możesz zebrać grzyba
#bekazpisu #polityka
Tak samo w Niemczech, bodajże można zebrać jednorazowo tylko kilogram grzybów.
Gdzieś tam jeszcze trzeba wykupić Winietę, która za chyba 20€ pozwala zebrać do 50kg grzybów.
A i pewnie wiele innych państw ma różne regulacje dotyczące zbiorów grzybów czy owoców leśnych.
Może dzięki temu lasy nie wyglądają jak pierdzielone śmietniska.
- Tradycyjnie las należy do króla/królowej;
- Bardzo mała ilość lasów i grzybobranie to zagrożenie dla runa leśnego
@asd23434asd: CO #!$%@?? NA NASZE POLSKIE BOCIANY?
@Junpei1948: co ma ograniczanie zbierania grzybów do ludzi wywożących do lasu śmieci?
Sam chodzę na grzyby to widzę ile w syfu jest w lasach porozrzucanych przez miłośników runa leśnego, którzy bez małpki czy harnasia na grzyby nie wyruszają. Oczywiście targać 20 kg grzybów taki dziad jeden z drugim ma siłę, ale zabrać pustej butelki czy
Komentarz usunięty przez moderatora
@Junpei1948: Co ma jedno do drugiego?
@Junpei1948: nie siej jak nie masz pojęcia. Niestety tak wyglądają. Przejechałem ostatnio dookoła Europę na moto, bocznymi drogami, lasami i nie ważne od kraju, w każdym sobie ludzie śmietniki robią w lasach, nie mniejsze niż w Polsce.
Wpadnie taki Janusz do lasu i zamiast wyciąć grzyba wysoko zostawiając spory kawałek nóżki to oczywiście zniszczy grzybnię bo musi wyciąć do zera.
@DonBlazej: a w Holandii nawet tego nie możesz!
@DonBlazej: przecież w Polsce dorosłe osoby też mogą zalegalizować swój związek z inną dorosłą osobą.
https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/60/7f/5d5825fe1be2d_o_large.jpg
Holandia:
- możesz zostać zutylizowany wbrew własnej woli
¯\_(ツ)_/¯