Wpis z mikrobloga

Moim osobistym i bardzo skromnym zdaniem najlepszy kawałek Matalliki (tak, wolę go od Mastera) z najlepszą solówką stworzoną przez Hammeta ever. Mógłbym tu jeszcze napisać bardzo dużo o tej piosence, ale niech po prostu muzyka przemówi sama za siebie.
#muzyka #metallica
Kaczorra - Moim osobistym i bardzo skromnym zdaniem najlepszy kawałek Matalliki (tak,...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

skoro bas na późniejszych albumach nagrywał newsted to czmeu nie piszą że był kompozytorem?

@lanekrasz: To akurat jest normalne, nie ważne kto nagrywał, ważne jest kto jest pomysłodawcą, właśnie kompozytorem ścieżko dźwiękowej, a nie kto ją tylko odgrywa. Na And Justice for All, Newsted jest tylko jako autor przypisane go piosenki Blackened
  • Odpowiedz
to jest zespół i ich układy DEBILU

@DonJohnsonXIII: Dlaczego tak brzydko się wyrażasz? Nie potrafisz normalnie wytłumaczyć? Chociaż chyba nie bo po twoim wypowiedziach widzę, że nie masz o tym pojęcia
  • Odpowiedz
@kk87ko0: jako autorzy wymieniani są zawsze kompozytorzy linii melodycznej i autorzy tekstu. Czasem do nich dopisuje się kogoś więcej, jeśli utwór dzięki temu komuś "nabrał kształtu". Dlatego np. Newsteda dopisuje się chyba tylko do Blackened i My Friend Of Misery, bo tam swoim basem prowadził niemal cały utówr. Hammett gra solówki w praktycznie każdym kawałku od początku istnienia zespołu (za wyjątkiem St. Anger rzecz jasna), ale rzadko kiedy jest wpisany
  • Odpowiedz
@Kaczorra: Czy najlepszy to nie wiem bo jest z czego wybierać. Ale zdecydowanie mój ulubiony kawałek mety z mojego ulubionego albumu. Za każdym razem kiedy kawałek zaczyna przyspieszać i kara gra ten legendarny patent na garach ja mam dreszcze. .. a całkowicie genialna jest wersja z koncertowki live shit and purge...
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
trudno mi jest znaleźć inną solówkę w jakimś utworze, która mogłaby z nią konkurować.

@Kaczorra: Dyers Eve, Disposable Heroes, Metal Militia, The God That Failed, Fight Fire With Fire, The Outlaw Torn, wymieniać dalej?
  • Odpowiedz