Wpis z mikrobloga

@Lorensik77 Ale to nie chodzi o podziwianie dekodera. W warstwie podstawowej praktycznie nie ma żadnych różnic pomiędzy takim vu zero a vu Uno. Obydwa używają tego samego softu. Obydwa dzialaja świetnie. W moim przypadku problem się zaczął kiedy chciałem mieć możliwość oglądania telewizji w innym pokoju oraz możliwość nagrywania w tym samym czasie. Dodatkową trudnością był jeden kabel który miałem położony od konwertera. I w takiej sytuacji Vu zero sobie nie
  • Odpowiedz
@adeo1987: Vu+ Uno 4K SE ma glowice FBC (to bardzo wazne w tym wypadku) Do tego konwerter Unicable i taka konfiguracja na Vu. W drugim pokoju Kodi z wtyczka 'enigma2client' i bez wzgledu na to co ogladasz na Vu Uno mozesz w drugim pokoju ogladac inny kanal i jeszcze jednoczesnie nagrywac co tm Ci sie podoba z kolejnego kanalu. Wszystko za sprawa glowic FBC jakie wlasnie ma Vu Uno i
  • Odpowiedz
@adeo1987: Wtyczka to 'enigma2client'. Wersja Kodi nie ma znaczenia. Ja mam w domu gigabit ethernet polozony i w tych warunkach opoznien nie zauwazam. Dziala naprawde fajnie. EPG jest pobierane z Vu i jest caly czas aktualne. Dostep do nagran rowniez. Wszystkie te rzeczy sa realizowane wlasnie przez wtyczke, ktora dziala bardzo dobrze. U mnie to rozwiazanie sprawdza sie bardzo dobrze
  • Odpowiedz