Aktywne Wpisy
mirko_anonim +20
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
jmuhha +4
Co byście tu zmienili
Podobnie było z pamfletami na Poniatowskiego, zalach do Smiglego Rydza, nazywaniem naszych generałów z II Wojny, po nazwiskach, od #!$%@?, Konfederatow z Targowicy od psów, albo najlepszy przykład - jak jest ze słynnym już listem kozaków do sułtana, gdzie leciały takie teksty jak to, że "Twoje wojsko zjada czarcie gówno; świnio armeńska, podolski złodziejaszku, kołczanie tatarski, kacie kamieniecki i błaźnie dla wszystkiego, co na ziemi i pod ziemią, szatańskiego węża potomku i #!$%@? złamany. Świński ty ryju, kobyli zadzie, psie rzeźnika, niechrzczony łbie, #!$%@? twoja mać".
Przecież Stonoga tak perfekcyjnie to przewidział, że nie ma takiej możliwości, żeby ta niepozorna pasta #!$%@? kolesia, nie przetrwała setek lat. Powinniśmy się cieszyć, że zylismy w czasie, kiedy swoją twórczość publikował Stonoga - nowy Piotr Skarga.
#bekazpisu #historia #poezja
Komentarz usunięty przez autora
@p0lybius: a wyobraź sobie, że żyjemy w czasach kiedy Testoviron publikował swoje dzieła