Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
Jedyny imo akceptowalny smakowo keto spód do pizzy, no bo jak ser z serem posypany serem może nie smakować? ()

Pizza na spodzie z mozzarelli

170G tartej mozzarelli (tej z bloku albo gotowej startej)
85G mąki migdałowej
2 łyżki serka kremowego
1 jajko
Po 1/2 łyżeczki ziół i czosnku granulowanego
Sól

Mozzarellę i serek kremowy powoli roztopić na nieprzywierającej patelni lub w kąpieli wodnej, ciągle mieszając.
Dodać jajko, sól, przyprawy i mąkę migdałową wymieszać a potem szybko zagnieść ciasto.
Podzielić na pół.
Połowę rozwałkować cienko, między dwoma warstwami papieru do pieczenia.
Piec przez 12-15 minut w 220°C.
Dla bardziej sztywnego spodu, po zezłoceniu wierzchu odwróćcie ciasto i dopieczcie jeszcze kilka minut.

Dopiero na ciasto zezłocone z obydwu stron rozsmarujcie sos, posypcie serem i rozłóżcie wybrane dodatki.

Teraz już tylko wystarczy zapiec do rozpuszczenia się sera, ok 5 minut w 220°C

MAKRO: 1130kcal 72B 85T 16W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #mirkoprzepisy
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!
Jedyny imo akceptowalny smakowo keto spód do pizzy, no...

źródło: comment_Ji3BPoUVR2fiq0Q1h2BXjrHrQ4lL39pl.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • 1
@michal__q w biedrze jest mozzarella a kosteczkach (też może być ta z zalewy w kulkach się nie nadaje). Mąkę migdałową mam z lidla ale kupowałam kiedyś na promce więc nie wiem czy jest w stałej ofercie :)
  • Odpowiedz
@michal__q: @chixi: idealna mąka migdałowa jest obecnie w Kauflandzie. Znalazłem ją na regale gdzieś w okolicach makaronów itp chyba to taki ichni "zdrowy kącik" - mąka jest tak miałka, że jeszcze takiej nie miałem.
  • Odpowiedz