Wpis z mikrobloga

https://www.facebook.com/zandberg.razem/videos/693072574492093/

Dwie konwencje, dwie wizje Polski. Ta PiSowska, nacjonalistyczno-katolicka, w której to prawicowi politycy decydują, kto zasługuje na wsparcie - czy lewicowe, nowoczesne państwo dobrobytu? PiS daje 500+, ale w pakiecie z atakami na prawa kobiet i religijnym fanatyzmem. Lewica to socjal i demokracja - wyższe płace i wolność wyboru, prawa człowieka i porządne usługi publiczne.

Do naszej polityki wraca podział na lewicę i prawicę. To wybór, przed którym 13 października staną Polacy.
#polityka #polska #lewica #razem #bekazpisu #neuropa #zandberg #wybory #socdem
  • 16
  • Odpowiedz
Lewica to socjal i demokracja - wyższe płace i wolność wyboru, prawa człowieka i porządne usługi publiczne.

@snusmumriken90: iksde.

Skąd ten socjal i wyższe płace? Mam nadzieje ze nie z mojej
  • Odpowiedz
@snusmumriken90: Czyli pare ludzi którzy skończyli politologię i nigdy w życiu uczciwie dnia nie przepracowało bo nic poza populizmem nie potrafi zebrało się do kupy i postanowiło wystartować w wyborach z hasłem „zabierzmy tym którym się w życiu powodzi dzięki ciężkiej pracy i dajmy sobie”?

A ty jak taka pijawka liczysz ze tobie tez coś przy okazji z tego kradzionego hajsu spłynie bo ci się do pracy chodzić nie chce.
  • Odpowiedz
  • 1
@xetrov

ciekawe ile razemki wydały na kampanię bo widać że im się uruchomił marketing, widzę ich podobne reklamy w wielu miejscach w sieci od pewnego czasu.

Podejrzewam, ze ulamek tego, co partie znajdujace sie w sejmie.
  • Odpowiedz
@Sugoi: Z list Lewicy startują przedsiębiorcy, lekarze, prawnicy, nauczyciele a nawet pielęgniarkę widziałem. Nieudaczników życiowych to szukaj w PISie i PO.

Nie, nie jestem pijawką. Mam 2 zawody i pracuje od 9 lat a zacząłem dzień po maturach.
  • Odpowiedz
@greven: a to na pewno, kupno takich kont jak OP to groszowe sprawy a może nawet robi to w ramach wolontariatu. W każdym razie mam nadzieję że da im to stabilne 1% a jeśli wyjdą poza to to i tak Czarzasty z towarzyszami ich skonsumuje.
  • Odpowiedz
@snusmumriken90: Dwa obozy populistycznych szurów nie mających pojęcia o czym mówią.

To jest w ogóle piękny paradoks, że Polska kraj z największymi osiągnięciami w całym regionie nie tylko w rozwoju ale także w podnoszeniu płac (są wyższe nawet niż w Czechach) jednocześnie najbardziej zachorował na tą zarazę populizmu.
  • Odpowiedz
równe płace kobiet i mężczyzn

@snusmumriken90: xd

Przecież Polska ma jedną najniższych w Europie różnic między płacami mężczyzna a kobiet. Czyżby Zandberg skopiował program zachodniej lewicy bez uwzględnienia Polskich realiów?
Na razie to kobiety są w Polsce uprzywilejowane z racji niższego wieku emerytalnego.
  • Odpowiedz