Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1153
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
erebeuzet +112
Nienawidzę klientów, którzy pierwszy raz przyjeżdżają do mnie do #pracbaza i nie znając mnie wyciągają do mnie rękę i mówią "cześć".
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
Oni myślą, że w ten sposób załatwią sobie jakąś promocje czy jaki uj?
#bekazpodludzi #kolchoz
Czemu nie palą np. książek sensacyjnych, przykładowo o Jamesie Bondzie? W końcu on tam łamie przykazanie "nie zabijaj" i propaguje seks pozamałżeński. Albo kryminałów, gdzie główny bohater gdzieś się włamuje i coś kradnie? Albo choćby książek o Wiedźminie, nie dość że trup ściele się gęsto, to też tam używają magii.
Może by tak trochę konsekwencji w swoim polowaniu na czarownice, katolskie czopki? XD
#bekazkatoli #bekazprawakow #bekazpodludzi #harrypotter #heheszki #kabaret
Komentarz usunięty przez autora
@szpongiel: Spróbuję się wczuć żeby Ci odpowiedzieć. Może ktoś zrobi to lepiej i szczerzej, ale pewnie ton wypowiedzi go wtedy zrazi. Kościół jakby był konsekwentny to z taką samą pasją zwalczałby np Casanowę, te wszystkie erotyki i ogółem znaczną część światowej literatury, ale to by mogło wystraszyć już część wyznawców, a trzeba tonować i dawkować przekaz. Gdyby abp Jędraszewski z taką samą
Obstawiam, że uwzięli się akurat na Henryka Portiera z dużo bardziej prozaicznych powodów. Oczywiście wspomniany już przez Ciebie wspólny wróg ale przede wszystkim popularność. Nie ma sensu walczyć z czymś o czym niewielu słyszało. Ponadto
Użyłem słowa "propagowanie". Czyż Bond nie jest "bohaterem każdego mężczyzny"? Słabość, czy nie. Któż by nie chciał być męski jak Bond, przy tym mieć klasę i ruchać super dupeczki, które same wpadają w ramiona...
@szpongiel: Śródziemnomorski typ macho, silnego niegrzecznego faceta uprawiającego seks z wieloma kobietami. Popkultura to podchwyciła i promuje przez filmy czy muzykę (chyba rzadziej książki). Całkiem szczerze
Przecież to jest trend ogólnoświatowy. Może sam papież oficjalnie nie potępiał ale o ile palić książki zdarzyło się tylko kilku dzbanom w sukienkach (nie tylko w Polsce), to już potępia je wielu.
@szpongiel: Ale co to zmienia?Tolkien i Lucas dalej są popularni także wśród młodych.
Postawiłem tezę jaką postawiłem. Może się mylę ale Ty mylisz się na pewno jeśli uważasz, że Tolkien czy Gwiezdne Wojny są tak samo popularne wśród ostatnich 1-2 pokoleń dzieci. Podkreślam, dzieci, a nie starszych nastolatków czy wręcz już starych co się jarali GW/Tolkienem
@szpongiel: Nie znam osobiście takich osób, a znam sporo praktykujących katolików i nikt nie popiera palenia książek i nie widzą zła w Potterze, gdyby nie internet to nie wiedziałbym że jest tyle szurów, czy paranoicznych oszołomów religijnych czy nawiedzonych antyteistów. A może właściwie nie
BTW. Chyba sam jestem antyteistą. Albo nie, raczej antyklerykałem. Księża to uzurpatorzy, to co robią i głoszą stoi
@dziekuje: książek nie powinno się palić i tym bardziej Biblii. Biblia nawet dla ateisty jest nadal bardzo ciekawym dziełem literackim ;)