Wpis z mikrobloga

Ja lvl 22 posiadam pełno znajomych które już wyszły za mąż. Nie ma weekendu co by któraś nie stawała pod ołtarzem (któraś bo same laski). Tu należy podkreślić że, żadna nie jest po wpadce.
Dla mnie w tym wieku wiązanie się na całe życie to dość wcześnie i pytam się czy to ze mną jest coś nie tak czy z nimi? Czy co?
#pytanie
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@oblaczek: może po prostu przestań oceniać zachowanie innych ludzi i żyj sobie tak jak uważasz to za słuszne a oni niech żyją tak jak im się z kolei podoba , niektórzy mężczyźni uważają za słuszne s--s analny z innym mężczyzną a inni nie
  • Odpowiedz
@oblaczek: głównie ludzie ze wsi tak robią. Wykształcenie jest tu mało istotne. Byłem na paru weselach absolwentów gownokierunkow z lvl poniżej 25 I już zaobrączkowani ¯\(ツ)
  • Odpowiedz
@fiscisgisdis:

Co ciekawe nie ma znaczenia fakt, że nie stanowię żadnego zagrożenia (sama mam partnera od 6 lat - tyle że bez ślubu).

To nie ma żadnego znaczenia. Paradoksalnie mniejsze zagrożenie stanowiłabyś mając partnera od 2 miesięcy. Higiena poważnego związku nakazuje unikać spotkań 1 na 1 z atrakcyjnymi przedstawicielami płci przeciwnej, bo licho nie śpi. Kiedyś była to tzw. oczywista oczywistość, teraz wygłaszając taką prawdę można się narazić na łatkę
  • Odpowiedz
czy to ze mną jest coś nie tak czy z nimi?

@oblaczek: Więc dwoje ludzi nie może mieć różnych zdań na ten sam temat? Któryś z nich musi być p----------y? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@oblaczek: pochodzisz ze wsi? Bo ja właśnie tak i u mnie to wygląda podobnie. Te co zostały już dawno mezate i dzieciate, te co wyjechały dalej sie edukować jeszcze nie ( ͡° ͜ʖ ͡°) co ciekawe moi koledzy, nawet jak zostali w domach rodzinnych to nadal kawalerzy ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Dutch: Pewnie masz rację, dlatego nie trzeba spotykac sie 1v1 a mozna w towarzystwie partnerow i znajomych nie w zwiazkach. Ale niektorzy po prostu alienują się od reszty swiata ma rzecz tej jednej osoby. Nie neguje tego, w koncu kazdy decyduje o tym jak chce zyc. Tylko uwazam, ze bez sensu odcinac wszystkie inne relacje poza partnerem, ktory zawsze bedzie najwazniejszy i posiadanie znajomych tego nie zmienia
  • Odpowiedz
@fiscisgisdis:

Tylko uwazam, ze bez sensu odcinac wszystkie inne relacje poza partnerem

A tu akurat pełna zgoda, alienacja i bluszczowanie to prosta droga to destrukcji relacji.
  • Odpowiedz
@oblaczek: Zauważyłem, ze to częsta przypadłość ludzi z małych miast/wsi, bez większych ambicji, którym odpowiada praca na magazynie, taśmie, albo żabce. Praca nie jest jakaś rozwijająca, wiec biorą śluby i robią sobie dzieci, żeby mieć co robić. Co kto lubi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz