Wpis z mikrobloga

• 130
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szejk_wojak: To jednak skrajnie nikczemny i złodziejski system, jeśli pod pozorem przeprosin można całkowicie legalnie i w świetle prawa pozbawić majątku człowieka. Mówię to abstrahując od konkretnej sprawy, Dryjańskiej należały się przeprosiny, ale myśl o tym, że za wpis na mediach społecznościowych, który przekracza granice dyskusji publicznej, mogą mi zlicytować dom, na który pracowałem pół życia jest przerażająca. Z całą pewnością to NIE jest sprawiedliwe.
  • Odpowiedz
@nie_wyszlo_mi_w_zyciu: być może sąd wziął pod uwagę całokształt działalności naszego riserczera. Zgadzam się co do zasady, że patrząc na to tylko w kontekście tej jednostkowej sprawy to wyrok jest co najmniej wątpliwy.

Ale jeżeli weźmiesz pod uwagę zasięg i oddziaływanie Ziemkiewicza oraz jego środki finansowe (albo możliwość ich pozyskania) to jeśli kara ma byc faktyczną "nauczką" to nakaz pierdnięcia przeprosin na Twitterku raczej nie spełnił by zbytniej roli wychowawczej. A
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@szejk_wojak: sąd nie może brać "całokształtu" tylko konkretną sprawę. IMHO jak obraził (powiedzmy) na TT to powinien przeprosić na TT, a nie jakimś Onecie.
  • Odpowiedz
@Kempes: jakby ją np. bez prawa jazdy rozjechał na pasach, to by dostał może 300 zł a może nic, ale że na tweeterze napisał, że jest brzydka, to 100k zł się należy jak nic xD Fajne te polskie sądy, takie nie za sprawiedliwe xD
Podobna akcja jak z Piekarą który obraził na TT Welman i sąd (na razie nieprawomocnie) zasądził mu kilkaset tysięcy kary. Albo jakby jej skuł mordę to
  • Odpowiedz