Wpis z mikrobloga

@adversarius: wiem, o czym mówisz, bo swiadectwa z diety carnivore wielokrotnie podkreślają korzyści dla zdrowia psychicznego, ALE na pewno nie możesz powiedzieć, że skoro w Twoim przypadku zadziałało, to dieta jest odpowiedzialna "tylko i wyłącznie".
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: nie myl tego z dieta carnivore bo mięsa jadam bardzo mało- białko u mnie w granicach 80 gramów a to niezbyt dużo. W większości jadam tłuszcze- masło, smalec, śmietana, łój wołowy etc. Przy proporcjach, które podałem musi działać i rzeczywiście działa bo jest to dieta oparta na naukach ścisłych, a więc zawsze będzie skutek ten sam. 2+2 zawsze będzie 4
  • Odpowiedz
@adversarius: 100g węgli lub mniej, 100-120g białka dziennie, tłuszczy nie liczę, ale sporo. Jem sporo orzechów, nasion, piję tran, tłusty nabiał etc itd. Ogólnie nie mam jakiejś obsesji na tym punkcie, nie liczę makro. Kiedyś to robiłam, teraz już mi się nie chce. A bardzo chętnie poczytam gdzie to udowodnili że taka dieta leczy wszystkie choroby psychiczne, bo o ile wierzę, że może pomóc ustablizować nastrój, to wmawianie ludziom, że
  • Odpowiedz
@Patrycja89: zastosuj proporcje BTW jak 0,8-0,5:2,5-3,5:0,5 i powinno być bardzo dobrze. Jesteś kobietą (chyba), a wiec stosunkowo ważysz niewiele dlatego ilość białka i węglowodanów jest zbyt duża w Twojej diecie. Popraw te błędy, a gwarantem będzie szczęśliwe życie.
Poczytaj w takim razie o diecie optymalnej
  • Odpowiedz
@adversarius: Nie wiem czy zbyt duża. Biegam ok 80km tygodniowo + 4h siłki, także trochę tego białka potrzebuję. Co do węgli osobiście nie jestem zwolennikiem diet niskowęglowodanowych. Staram się jeść ich więcej teraz żeby podciągnąć wyniki w bieganiu. Nie obraź się stary, ale brzmisz trochę jak jakiś znachor albo naciągacz. Dieta którą tak zachwalasz to tylko jedna z wielu opcji. Kiedyś ludzie mieli p-------a na unikanie tłuszczy, dzisiaj węgli a
  • Odpowiedz
@Patrycja89: przecież człowiek, który opracował tą dietę korzystał z nauk podstawowych, które są logiczne i na tej podstawie stworzył wzorzec żywienia, właśnie idealny sposób żywienia oparty na logice przyrody, 2+2 zawsze będzie 4. Ludzi którym pomógł jest bardzo dużo (w milionach). Albo całkowicie ich wyleczył (ze wszystkich prawie chorób) lub we wszystkich przypadkach była znaczna poprawa. Ludzie są zbyt leniwi, nie rozumieją, nie chcą spróbować bo właśnie wydaje im się,
  • Odpowiedz