Wpis z mikrobloga

Przedstawiam Wam mój sernik naładowany czekoladą, do jego zrobienia użyłam 8 czekolad! Oczywiście bez rodzynek ( )
Na spodzie mamy herbatniki z migdałami, następnie masa serowa z ciemną czekoladą, masa serowa z białą czekoladą, a na samej górze polewa z mlecznej czekolady. ()

#gotujzwykopem #gzw #gotujzmikroblogiem #pieczzwykopem #foodporn #sernik
Dawtona - Przedstawiam Wam mój sernik naładowany czekoladą, do jego zrobienia użyłam ...

źródło: comment_Nv77FPYz1t2l9M13vHnPguM2L9VXsI3C.jpg

Pobierz
  • 75
@mateusz-zahorski: Jeśli jesteś na terenie Białegostoku to da się załatwić ( )
Przepis jest mega prosty, robiłam go z głowy, więc niektóre rzeczy są mniej więcej na oko.
Na spód potrzebujesz
100g herbatników
100g migdałów
100g masła
Herbatniki i migdały rozdrabniasz na proszek, następnie dodajesz do nich roztopione masło, dokładnie mieszasz. Wysypujesz powstałą masę na dno blaszki i ugniatasz ją równomiernie. Wstawiasz to do lodówki. W
@Pangia: akurat jeśli chodzi o słodkość to nie jest źle, ciemna część nie jest słodka i ma smak gorzkiej czekolady, natomiast biała część i czekolada na górze są słodkie, dzięki czemu warstwy równoważą się przy całości :)
@Zgrywajac_twardziela: Bierzesz te pierwsze składniki, robisz z nich miazgę, rozkładasz na blasze, żeby było równo i won do lodówki. Później bierzesz te drugie, tylko bez czekolad, robisz z nich miazgę, dzielisz na pół i do jednej połowki wrzucasz czarnych, a do drugich białych, i robisz z nich miazgę. Wyciągasz z lodówki blachę z poprzednią miazgą, te dwie miazgi układasz równo na blachę, na koniec to, co ci zostało, przerabiasz na miazgę,