Wpis z mikrobloga

@anonymous_derp długo zajelo Ci znalezienie optymalnych dla Ciebie ilości produktów? Jak to robisz , że nie ważąc produktów wiesz ile czego nałożyć na patelnię, żeby się zgadzał stosunek białek do tłuszczy? Ważyłeśna początku, ale robisz to już tak długo że wiesz mniej więcej na oko ile czego jest?
  • Odpowiedz
@Moj_Panie: Poszperałem po bazach danych żywności i ustaliłem mniej-więcej jakie proporcje białka do tłuszczu mają mięsa, które jem. Dopóki nie jem za często boczku, żeberek i karkówki, jest OK. Choć czasem trafi się bardzo tłusty kawałek czego innego, jak tutaj - ta łopatka jest co najmniej tak tłusta jak karkówka, co by wyjaśniało dlaczego jeszcze bardzo nie zgłodnialem od rana.

Oprócz tego używam patelni ceramicznej, i generalnie bez dodanych tłuszczy.
  • Odpowiedz
@anonymous_derp jeszcze jedno :). Jeśli chodzi o ilość pokarmu, która zadasz w ciągu dnia to masz jakąś z góry założoną ilość do zjedzenia czy kierujesz się głównie uczuciem glodu- jesteś głodny to jesz, nie jesteś to ni?.
  • Odpowiedz