Wpis z mikrobloga

@HHHHHH: 1900zł loty (Berlin - Kuching przez Singapur, Kuching - Denpasar, Denpasar - Berlin przez Singapur). Noclegi w sumie wyszły 1100zł/os (jestem z teściową, więc tylko we dwie) - na Borneo mamy 7 nocy w mieszkaniu z airbnb z dostępnem do basenu i siłki, na Bali mamy dwa resorty 4* ze śniadaniami (3 noce w Ubud, 5 w Amad) i dwa noclegi koło lotniska. Wejściówki i jedzenie ciężko mi na tę
@HHHHHH: Ja mam zazwyczaj strategię, że szukam taniego lotu, bo to zazwyczaj jest największy koszt, a potem załatwiam noclegi, ale oczywiście wszystko zależy od kraju, bo czasami tam, gdzie loty są regularnie tanie, noclegi są drogie. Wiosną byłam w Tajlandii i za 1600zł miałam lot bezpośredni Warszawa - Bangkok czarterem obsługiwanym przez LOT, ale bilet kupiłam dzień przed wylotem ( ͜͡ʖ ͡€)

Najlepszą promkę z mężem kilka
@HHHHHH: Byłam trzy razy :) super sprawa. Jeżeli lubisz zwiedzanie to szczególnie okolice Kioto-Osaka, ale i w Tokio dużo jest do oglądania. Byłam jeszcze na Okinawie, ale tam troszkę nudniej :D
@paulinkson: Też jedź :) czasami można serio fajne promki znaleźć i wcale nie tak drogo jechać w ciekawe miejsca. Na wiosnę widziałam bilet do Wietnamu za 400zł przykładowo (ale w jedną stronę, więc w drugą już by trzeba było pokombinować, żeby cenowo wyszło okej). My za Borneo i Bali za jednym zamachem płacimy 1900zł za wszystkie loty, a i tak dało by radę taniej w innym terminie. Noclegi można za śmieszne
też jedź :) czasami można serio fajne promki znaleźć i wcale nie tak drogo jechać w ciekawe miejsca. Na wiosnę widziałam bilet do Wietnamu za 400zł przykładowo (ale w jedną stronę, więc w drugą już by trzeba było pokombinować, żeby cenowo wyszło okej). My za Borneo i Bali za jednym zamachem płacimy 1900zł za wszystkie loty, a i tak dało by radę taniej w innym terminie. Noclegi można za śmieszne pieniądze załatwić,