Wpis z mikrobloga

Tak jak jeszcze "Przebudzenie mocy" po latach przerwy od poprzedniego epizodu jeszcze mi się podobało, to "Ostatni Jedi" mocno studził mój entuzjazm.

Po "The Rise of Skywalker" nie spodziewam się niczego dobrego, ale i nie przywiązuję większej wagi do ostatniego teasera.

Bardziej się martwię, że robiąc skok na kasę Disney postanowi ostatni raz "wykorzystać" Skywalkerów, zresztą tytuł na to wskazuje.

Zastanawiam się tylko, czy zrobią to tak bezczelnie, że np. duchy mocy pod postaciami Luke'a i Anakina postanowią zrobić "ostateczne rozwiązanie" kwestii Palpatine'a i Kylo.

Jakby nie patrzeć, przynajmniej jeszcze dla mnie "Gwiezdne Wojny" to przede wszystkim historia Anakina i jego syna. Cokolwiek próbowali osiągnąć, jakiegokolwiek wątki Rey, Finna, Poe czy Kylo są dla mnie kompletnie jałowe. Nie wiem, może młodszym się podoba. Myślę jednak, że w tej ostatniej części trylogii Disney postanowi wycisnąć portfele z osób podobnych jak ja, które poszłyby zobaczyć w kinie ostatnią vendettę ducha Anakina ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No, bo jeszcze dogrywkę w postaci Anakin vs Palpatine to bym na dużym ekranie obejrzał ¯\_(ツ)_/¯
#starwars
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aut91: Mogli wprowadzic wiele nowych ciekawych rzeczy, ale nawalili wiele bezsensownych watkow, ktorych nawet nie kontynuuja: Snoke itd. Gdybym byl rezyserem ta trylogia bylaby 2 razy lepsza podejrzewam ze caly fanbase lepiej by ta fabule wymyslil
  • Odpowiedz
@aut91: nienawidzę nowej trylogii ale równie mocno nienawidzę podejścia "SW to tylko ten jeden wątek skywalkerów". Mieć tak olbrzymie uniwersum, z tak bogatą historią, z taką ilością postaci i ograniczać się do jednej zasranej rodzinki..
  • Odpowiedz
@mavon: Mieli wiele fajnych niewykorzystanych watkow. , Rycerze ren i cale gowno ktore sie dzialo... przeciez Luke probowal odbudowac zakon nie? JEST TYLE WĄTKÓW ktore mogli dodac, a oni zrobili odgrzewany kotlet nawiazujacy do starej trylogii i to jeszcze w c-----y sposob
  • Odpowiedz
Tragedia, najgorsze jest to że nic mnie nie pociąga w tej nowej trylogii, kompletne zero. Wątki tak płytkie i bezsensowne że szkoda gadać, postacie tragiczne nijakie, brak jakiejkolwiek polityki tak jak to było w prequelach. Walki na miecze cepowate i nieprzemyslane.
  • Odpowiedz
@Meybah: @mavon: @Meybah: zgadzam się ze wszystkim, na dobrą metę kwestię Skywalkerów można było odłożyć na półkę, bo moim zdaniem Epizody IV-VI i późniejsze I-III doskonale (no były słabe momenty, nie ukrywajmy, ale np. "Zemsta Sithów" to jak dla mnie poziom starej trylogii, może nawet drugi z najlepszych epizodów) ukazały dramatyzm historii Anakina i jego syna, trochę jak z greckiej tragedii gdzie ściga cię własne przeznaczenie.
  • Odpowiedz
@aut91: A oni w ogole ruszyli watek rycerzy ren? Bo nie pamiętam, tez fajny watek z potencjałem i oczywiscie w ogole nie ruszony. Nic o nowym zakonie Luke'a jak sie zaczelo, kto tam był. Jaka jest motywacja kylo? Na dobra sprawe pokazali tyle ze Lukowi odwalilo i zamachnal sie na niego mieczem jak spal. Wtedy uciekl i co bum ciemna strona? I z nikad pojawił się Snoke i najwyzszy porzadek
  • Odpowiedz
@aut91: @Meybah: Trzeba też wspomnieć o muzyce, bo w nowej trylogii też jakoś nie porywa.. do prequeli nie ma podjazdu, ale może dlatego właśnie, że film nie sprawia sytuacji pod dobrą muzykę Williamsa.
Getmano - @aut91: @Meybah: Trzeba też wspomnieć o muzyce, bo w nowej trylogii też jak...
  • Odpowiedz
@Getmano:Ja nie wiem dlaczego ludzie narzekaja na prequele. Owszem atak klonow to kompletne gowno ale mroczne widmo a szczegolnie zemstwa sithow byly bardzo dobre.A w porownaniu do disneya arcydzielo, stylistka inna ale przyjemnie sie to ogląda,ciekawe pojedynki, spojnosc fabularna i wlasnie muzyka
  • Odpowiedz
@Getmano:Ja nie wiem dlaczego ludzie narzekaja na prequele. Owszem atak klonow to kompletne gowno ale mroczne widmo a szczegolnie zemstwa sithow byly bardzo dobre.A w porownaniu do disneya arcydzielo, stylistka inna ale przyjemnie sie to ogląda,ciekawe pojedynki, spojnosc fabularna i wlasnie muzyka

@Meybah: Gdyby jeszcze w EP3 potwierdziła się - choćby jakimś drobiazgiem - teoria o Darth JarJar, to byłoby małe arcydziełko, taki prawdziwy plot twist gdzie człowiek
  • Odpowiedz