Wpis z mikrobloga

@5684379: A, ok. No to niech będzie, że nie kieruję tego do autora, a do wszystkich którzy #!$%@?ą tak auto bo "bemcie szypsze". Notabene, czy za 20, czy za 200 zł, filtr powietrza w takim miejscu to dramat XD
@kaemka: Wiadomo, ze dramat ale popatrz lepiej pan w dol i prawo od stozka, masz tam plastikowa turbine ktora daje syk blowoffa z glosniczka xD to jest dopiero cos a nie jakis tam stozek obok silnika bez oslony ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bym zapomnial no i ten pomalowany szprajem worek z jakims pachnidlem na „kunolisy” gosciu jest mistrzem w tym co robi
@GnijacyNissan: To nie chodzi o filtr tylko o to, że pobiera ciepłe powietrze z komory silnika, a w ciepłym powietrzu jest mniej tlenu. Choćbyś miał i filtr za 20000 wykonany z nanoujwieczego to w tym miejscu będzie bezużyteczny. Dochodzą do tego jeszcze inne parametry które się oblicza podczas produkcji auta.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kormas: to

@defoxe: Po co miałyby być? Pod maską nie masz temperatury 800-900 stopni jak w wydechu.

@Kormas: to do czego się odniosłeś to właśnie kolektor wydechowy i jest na nim właśnie taka temperatura

A nie maluje się elementów silnika dlatego, że każda farba z czasem pod wpływem kurczliwości termicznej zacznie odpadać i tak, jest to kosmiczna technologia żeby farba utrzymała się przy zmianach temperatury rzędu 900 stopni
  • 0
@kumpek20: Przez Ciebie obejrzałem kilka jego filmików, masz mnie na sumieniu.

Ogólnie to takie se, zaśmiałem się kilka razy. Tylko jak dla mnie te dziwne przerywniki z nim w jakimś przebraniu i "facepalmy" trochę irytujące. I to czasem po kilka razy w jednym filmie... I te przekleństwa na potęgę. Rozumiem kilka razy żeby podkreślić jak bardzo spietrolona robota, ale nie co chwilę. ()
  • 0
@5684379: nie mówię, że nie jest kreatywny. Trochę tylko mi przeszkadza jego montaż. Moim zdaniem tych przerywników trochę za dużo. Gdyby to były jakieś inne scenki, to byłoby ok, ale nie ciągle to samo. W ten sposób zamiast śmieszyć to irytuje i zniechęca kogoś kto dopiero trafił na ten kanał.