Wpis z mikrobloga

Takie widoki ze ścieżki rowerowej koło Falsztyna przy Jeziorze Czorsztyńskim.

Jeśli ktoś nie wie o czym mowa, to VeloDunajec będzie trasą liczącą docelowo 237 kilometrów i biec będzie przez Tatry, Podhale, Gorce, Pieniny, Beskid Sądecki, czyli po drodze czeka masa pięknych widoków.

Filmik z przejazdu VeloDunajec od Zakopanego do Nowego Sącza. Może pomoże komuś w podjęciu decyzji odnośnie kolejnego rowerowego wypadu? ;) https://www.facebook.com/polskapogodzinach/posts/2357071044347633

a jesli ktoś woli poczytać:
https://polskapogodzinach.pl/velodunajec-malopolskie-trasy-rowerowe/

#rower #rowery #polska #podroze #malopolska #veloduanjec
PolskaPoGodzinach - Takie widoki ze ścieżki rowerowej koło Falsztyna przy Jeziorze Cz...

źródło: comment_OlzKDGlGdTXZ3sV1fjs4YgtVdJdqfel2.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PolskaPoGodzinach: Jeśli o Czorsztyńskie chodzi - już wkrótce będzie też ścieżka na drugim brzegu - do Czorsztyna, daje to opcję objechania całego jeziora (niestety między zamkami albo przez przeł. Szopka, albo łódką po jeziorze - można z rowerami). Ale widokowo - to sztos, 100% polecam połączyć to ze spiskim odcinkiem Szlaku Wokół Tatr - tam widoki są chyba jeszcze lepsze.
  • Odpowiedz
@mucher: O VeloCzorsztyn słyszałem i nawet chcieliśmy przetestować, ale był tak duży ruch samochodowy na drodze przez most z Dębna (wakacje?) i nie pewność co czeka dalej, że sobie darowaliśmy. Jest powód by wrócić:)

Szlak Wokół Tatr znamy z odcinka Nowy Targ - Trzciana i było super. Może nie będziemy czekać na koniec prac na całości SWT i pojedziemy w stronę Łapszanki - ktoś chwalił ten odcinek:)
  • Odpowiedz
@PolskaPoGodzinach: W Czorsztynie na razie robią jeszcze, z miesiąc-dwa to chyba potrwa.

Ten odcinek spiski jest diametralnie inny niż ten orawski do Trsteny - jest górzyście. Za to fajnie, bo wyjeżdża się na grzbiety, widoki na Tatry, Gorce i Pieniny, to może ja zachwalałem rok temu. Generalnie SWT po polskiej stronie jest skończone, jedyne co odcinek Nowa Biała-Nowy Targ jest szutrowy (da się rowerem z oponami 28 mm przejechać, szosą
mucher - @PolskaPoGodzinach: W Czorsztynie na razie robią jeszcze, z miesiąc-dwa to c...

źródło: comment_4DZcxq6Jyd0410FNRsiLYhbH4otQs2kl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz