Wpis z mikrobloga

@Czimchik: z info jakie dochodziły do mnie od ludzi z mevo nikt ze skargą się nie zgłaszał przy poprzednich pęknięciach. Raczej nadużycia użytkowników są powodem.
A wymienią je na koszt producenta w ramach gwarancji. ¯\(ツ)
  • Odpowiedz
@Czimchik:
Wrzucałem wcześniej na tagu badania, które pokazywały, że zeskok na przednie koło z wysokiego krawężnika przekracza normy plastyczności ramy właśnie w tej okolicy co pęka.

Mi nigdy rama nie pękła w rowerach jakie miałem, ale dbałem o nie, jedynie tylny widelec w Author się wygiął po latach. Sąsiadowi natomiast pękła rama w Romecie 1 rocznym, a jeździł codziennie na trasie Wrzeszcz - Oliwa ścieżkami rowerowymi. Wymienili rower na nowy.

ps. Z
L.....m - @Czimchik: 
Wrzucałem wcześniej na tagu badania, które pokazywały, że zesk...

źródło: comment_zomiPxuo5HYddGc7HLDjLqpSOh5Qmfni.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Line-Storm: Zwykli ludzie nie opanowali materiałoznawstwa, i nie wiedzą, że rower jest delikatny, więc nie będą go oszczędzać. Firmie raczej też zależy, żeby rowery nie psuły się i miały wszelkie granice wytrzymałościowe jak najdalej od skrajnych naprężeń jakie ludzie potrafią zadać podczas jazdy po mieście.

Chodzi mi tylko o to, że podczas symulacji na pewno wychodziło, że spaw jest słaby, ale to zignorowali.
  • Odpowiedz