Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@mat9: czaicie, jesli druga partia rowniez oferuje socjal, to socjal pierwszej jest juz okej XDDDD i w ogóle to są tylko dwie partie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mat9: No innego wyboru nie mają. W tym g---o kraju bez wejścia w stan socjalnej ekstazy obietnic nic nie zdziałasz. Na szczęście nie mam wątpliwości, że by tego nie zrealizowali.

@Herubin: Nie wiem co śmieszniejsze, Twój brak wątpliwości, czy świadomość wyborcy że partia to zbiór niewiarygodnych jednostek, które mogą paplać cokolwiek.
  • Odpowiedz
@niggerinthebox: Jakby inne były wiarygodne ¯\_(ツ)_/¯ Mimo wszystko wolę PO, które obieca socjal a go nie da co jest spoko niż PiS, który może obietnice socjalu spełni ale jednocześnie wszystko odbierze w dodatkowych podatkach których wprowadzenie ukrywa.
  • Odpowiedz
@mat9 no niekoniecznie, ekonomiczne podejście z XIX wieku z prywatyzacją wszystkiego, zlikwidowaniem nawet obowiązku szkoły dla dzieci brzmi dla mnie równie mało przekonująco co strasznie.
  • Odpowiedz
@spere: z tego co napisałeś wynika że nie rozumiesz na czym polega polityka i spieranie się formacji. rolą opozycji jest żeby twierdzić że władza jest słaba, nieudolna i oni gdy zostaną wybrani zrobią to lepiej. jak widać mieli rację, uruchamiając 500+ budżet się nie załamał, a stworzyli system obiegu pieniądza w gospodarce na wzór niemieckiego. inwestycje rosną, pkb przewyższa wcześniej zakładane, eksport stoi wysoko, w rankingach też zyskujemy. nie widzę
  • Odpowiedz
No innego wyboru nie mają.

@Herubin: mieli, ale s--------i( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mimo wszystko wolę PO, które obieca socjal a go nie da co jest spoko niż PiS, który może obietnice socjalu spełni ale jednocześnie wszystko odbierze w dodatkowych podatkach których wprowadzenie ukrywa.

@Herubin: jakby to PO nas nie ruchało na podatkach.... weź serio przestań na wybory chodzić dla dobra kraju
  • Odpowiedz
@spere: od samego początku powstania inicjatywy Spięcie czytałem publikowane tam artykuły. ten art też i drugi raz nie zamierzam. autor nie odnosi się tam do ani jednego zestawienia ekonomicznego, zero statystyk czy też raportów. żeby podejmować temat planu rozwoju gospodarki trzeba operować na przepływach. sterowanie rozwojem kumuluje zysk, a PiSowi odziwo się to udaje.
wracając do art. cały tekst jest zwykłym politologicznym opisem nacechowanym pośrednio poglądami autora. sorry ale jednym
  • Odpowiedz