Aktywne Wpisy
MG78 +1252
Mircy i mirabelki pijcie ze mną kompot i przy okazji małe rozdajo!
Przedmiotem rozdajo jest egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książka właśnie trafiła do przedsprzedaży, a już 5 listopada jej fizyczna premiera. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i trochę przykładowych stron.
Zrozumieć Ramen ma 320 stron i twardą oprawę. Starałem się aby jak najszerzej dotykała ramenu, ale była przy tym odpowiednia dla każdego niezależnie od poziomu zaawansowania. W związku z książką pojechałem nawet na ponad dwa miesiące do Japonii, a w środku oprócz przepisów znajduje się też sporo treści społeczno-historycznych dotyczących ramenu. W książce jest 39 QR kodów z przepisami w formie wideo, a oprócz 23 kompleksowych przepisów na różne rodzaje/style ramenu są również przepisy na jego
Przedmiotem rozdajo jest egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książka właśnie trafiła do przedsprzedaży, a już 5 listopada jej fizyczna premiera. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i trochę przykładowych stron.
Zrozumieć Ramen ma 320 stron i twardą oprawę. Starałem się aby jak najszerzej dotykała ramenu, ale była przy tym odpowiednia dla każdego niezależnie od poziomu zaawansowania. W związku z książką pojechałem nawet na ponad dwa miesiące do Japonii, a w środku oprócz przepisów znajduje się też sporo treści społeczno-historycznych dotyczących ramenu. W książce jest 39 QR kodów z przepisami w formie wideo, a oprócz 23 kompleksowych przepisów na różne rodzaje/style ramenu są również przepisy na jego
BornToDie69 +180
Post refleksyjny, ile AMD socketem AM4 zrobiło dobrego.
Dzisiaj wrzucam do mojego 8-letniego kompa na AM4 Ryzena 7 5800x. Najpierw siedział tam podkręcony do granic możliwości Ryzen 1 1200, aktualnie siedzi Ryzen 5 3600 (na sprzedaż jak coś). Jedyne co musiałem jeszcze zmienić to chłodzenie ze spartan 3 (na sprzedaż) na SPC Fortis 5.
W przeciągu 8 lat do kompa za 2200 zł (nowy)
- dorzuciłem za 300 zł Radeon RX5700
Dzisiaj wrzucam do mojego 8-letniego kompa na AM4 Ryzena 7 5800x. Najpierw siedział tam podkręcony do granic możliwości Ryzen 1 1200, aktualnie siedzi Ryzen 5 3600 (na sprzedaż jak coś). Jedyne co musiałem jeszcze zmienić to chłodzenie ze spartan 3 (na sprzedaż) na SPC Fortis 5.
W przeciągu 8 lat do kompa za 2200 zł (nowy)
- dorzuciłem za 300 zł Radeon RX5700
Mirki, ćwiczę sobie od 1.5 miesiąca na siłę metodą rampy (pierwszy miesiąc na 5 powtórzeń, obecnie 4 powtórzenia).
Plan treningowy:
A)
1. wyciskanie sztangi leżąc na ławce poziomej
2. wyciskanie żołnierskie sztangą
3. uginanie ramion sztangą łamaną stojąc
4. wyciskanie francuskie hantli zza głowy siedząc oburącz
B)
1. przysiady ATG
2. martwy ciąg klasyczny
3. spacer farmera z trap barem (dodałem od niedawna, bez rampy)
Czy dobrze robię łącząc przysiad i martwy?
Proporcjonalnie to najwolniej mi w nim idzie siła do przodu(jednak też technicznie nie umiem wyczuć optymalnej pozycji bioder), chociaż według https://symmetricstrength.com/ jest to moje najmocniejsze ćwiczenie.
Jeszcze drugie pytanie. Staram się robić martwy ciąg i spacer farmera bez pasków ale na lewej dłoni zrobiła mi się duża blaza przy małym palcu (mocno wypukła).
Poczekać aż się trochę dłoń zregeneruje czy zacisnąć zęby i ćwiczyć dalej? Uchwyt mi z bólu puszcza w tej ręce i po treningu przez kilka godzin nie mogę nic dotknąć.
@kuzara: Tak, nie dawałbym nawet więcej ciężkich ćwiczeń niż te dwa.
@kuzara: Jak nie możesz utrzymać sztangi to jak chcesz ćwiczyć poprawnie? Poczekaj.
@kuzara: Generalnie tak, chociaż dobrze by było jednego dnia nóg mieć priorytet na martwy, drugiego na siad.