Wpis z mikrobloga

Mireczki jaram się. Grand soir od MFK zakupiony. Świetnie zbalansowany słodki ambrowiec. Podobno jeden z lepszych zapachów od niego, tak mówią. Dostałem od perfumerii kilka próbek. Obecnie na wieczorne testy wleciał Baccarat Rouge Extrait de Parfum, którego wersja EDP nie podpasowała mi w testach bloterowych. Po 30 minutach od nałożenia zaczął być dla mnie akceptowalny, ale na razie i tak jest perfumeryjną ciekawostką do, jak to niektórzy piszą, wieczornej medytacji. No dobra, założyłbym to na domówkę u znajomych po ASP i filmówce, bo tam nic już nie jest dziwne i ekscentryczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#perfumy #sotn
  • 51
@Minishcap: Trochę brałem na w pół z córką, więc 10 różnych rzeczy do nas przyjdzie i nie koniecznie będe miał od razu to co bym chciał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Natomiast najbardziej czekam na 3 zapachy:
Oud Silk Mood to oudowa róża nie mogę się jej doczekać po tym jak sprawdzałem PdM Akaster
Ciel de Gum ma ciekawe nuty i mnie bardzo ciekawi
No i ten Grand
@Ryshardi: Oud satin mood rozbierali chłopaki i wszyscy prawie zgodnie stwierdzili że zbyt damskie, ale puder w nutach o tym od razu krzyczał.
Popełnili ogromny błąd że nie próbowali od oud silk mood, ajk to będzie lepsze od Akastera a na to liczę, to będzie sztos !
@corka_mirka: @Ryshardi: @SnoobDuog:
Mam blisko do Missali, żeby większość przetestować no ale w takich cenach to żal nie brać. No i ma być ładnie zapakowane ʕʔ
Ciekawe jak z tymi ekstraktami. Jak z trwałością i czy opłacalne są w porównaniu do edp.
Ciekawe czy wyczuwalny jest ciężar, oleistość, gęstość soku. Ja mam tak w YSL Opium edt z edp. Gdzie w edp aż prawie koncentracja
@Minishcap: Z ekstraktami masz porównanie do Ani, są mocne, często projektujące świetnie, a na końcu bardzo nie trwałe. Większa kondensacja naturalnych olejków zabija trwałość zapachu i szybko stają się skinscentami. Natomiast jakość i projekcja przynajmniej z godzinę/dwie to piękna rzecz. Czy się opłaca ? ZA NIC W ŚWIECIE, na ten moment to za MFK około 18zł/ml wątpię że ugra się zejście do ~10/12zł.
Koncentracja kosztuję i tu ceny zbliżają się jak
@Ryshardi: Na Bemowie jest Missala ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SnoobDuog: No właśnie cena. Sample bardzo tanie po przeliczniku więc jak będę się rozpływał nad tymi, które zamówiłem to pewnie domówię ekstrakty z czystej ciekawości.
Nishane w widełkach 9,5-10,5 zł/ml. Tylko jakość i tę moc na wejściu to czuć, aż w nosie świdruje. Rozsyłam teraz Sultan Vetiver do paru osób no i obserwuję ceny ( ͡°
@Minishcap: No ja psiknalem się wczoraj o 21 ekstraktem Baccarata i do teraz czuje pomimo ze byłem rano na rowerze i potem wziąłem prysznic. Rzekłbym ze istny killer trwałości.

@SnoobDuog żadne perfumy się nie opłacają. Nie przeliczajmy naszej pasji na opłacalność w tym świecie gdzie liczy się tylko pieniądz.m ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ryshardi: Wracając do Grand Soir to mam za sobą osobliwy test, który dowodzi, że to trwałe pachnidło. 3 psiki po prysznicu o 21. Wstaje o 9, wraca mój różowy z dyżuru i mówi "po co się wypsikałeś bez prysznica?" ( ͡° ͜ʖ ͡°)