Wpis z mikrobloga

Mireczki jaram się. Grand soir od MFK zakupiony. Świetnie zbalansowany słodki ambrowiec. Podobno jeden z lepszych zapachów od niego, tak mówią. Dostałem od perfumerii kilka próbek. Obecnie na wieczorne testy wleciał Baccarat Rouge Extrait de Parfum, którego wersja EDP nie podpasowała mi w testach bloterowych. Po 30 minutach od nałożenia zaczął być dla mnie akceptowalny, ale na razie i tak jest perfumeryjną ciekawostką do, jak to niektórzy piszą, wieczornej medytacji. No dobra, założyłbym to na domówkę u znajomych po ASP i filmówce, bo tam nic już nie jest dziwne i ekscentryczne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#perfumy #sotn
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ryshardi: Z przyjemnością przetestuje. Natomiast ja mam trochę opory przed kupowaniem tak drogich świeżaków. To taka psychiczna blokada. Jak mam wydać 600 zł to niech to będzie mocarz.
  • Odpowiedz
@Ryshardi: Przyszły do mnie te próbki od MFK i na pierwszy ogień poszło Acqua Vitae Forte. Bardzo przyjemny i rzeczywiście, nie jest to świeżak. Póki co jednak na mojej skórze skręca w damskie klimaty w moim odczuciu. Kojarzy mi się z pewnym zapachem, którego moja mama używała wiele lat temu jak byłem dzieckiem. Zobaczymy co będzie dalej, ale zapach bardzo intensywny.
  • Odpowiedz
@Ryshardi: Kurde parametry to jakiś kosmos na mnie. Od kiedy się popsikalem intensywnie wyczuwalny z nadgarstka, teraz się wykapalem i dalej czuć. Btw Baccarat zgarnął dzisiaj 2 komplementy w pracy i jeden od kumpla. Rzadko zdarza mi się tyle zgarnąć w jeden dzień. Chyba się z nim polubię na dłużej.
  • Odpowiedz
@Ryshardi: Bardzo ładny zapach, ja go odbieram osobiście jako eksplozję kwiatów, trochę cytrusów. Jednak na mojej skórze jest zbyt kobiecy, kojarzy mi sie z perfumami mojej mamy na lato. Póki co z lżejszych zapachów od MFK podpasował mi Amyris. Mam jeszcze do testów Gentle Fluidity Sliver.

Baccarat extrait zebrał, ale szczerze to nie widzę prawie żadnej różnicy pomiędzy EDP a Extrait. Może otwarcie jest inne ale po 30 minutach pachną
  • Odpowiedz