Aktywne Wpisy
Sercekapusty +3
#zwiazki #rozowepaski #tinder
Mirki, jak to realnie teraz wygląda w kontekście szukania panny do związku. Mam na myśli duże miasto wojewódzkie. Na prawdę a taka lipa na rynku? Jestem po 30stce, raczej normalny, wzrost i wyglad przeciętny minus. Zastanawiam się czy warto wyprowadzić się z wioski do miasta bo samotność już mnie zaczęła dobijać. Na wsi kompletna lipa z szukaniem panny, nawet na tinderze żadnych nie
Mirki, jak to realnie teraz wygląda w kontekście szukania panny do związku. Mam na myśli duże miasto wojewódzkie. Na prawdę a taka lipa na rynku? Jestem po 30stce, raczej normalny, wzrost i wyglad przeciętny minus. Zastanawiam się czy warto wyprowadzić się z wioski do miasta bo samotność już mnie zaczęła dobijać. Na wsi kompletna lipa z szukaniem panny, nawet na tinderze żadnych nie
drobne_na_taryfe +228
Łosoś ze szpinakiem w domowym cieście francuskim, karmelizowana brukselka i prosta sałatka. Przekrój w komciu
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
Wczoraj wpadła mi rzęsa do oka. Wleciała w kącik oka pod skórę. Tam gdzie jest punkt dolny łzowy a ciało mięsiste (punkt 5, 7 o ile jest zdjęcie). Za namową kilku osób postanowiłem nie ruszać i poczekać, ponieważ nic nie czuję, więc mogło wypaść. Przemywałem jedynie sztucznymi łzami od czasu do czasu. Dzisiaj budzę się z lekko zaropiałym okiem. Mało tego od czasu do czasu mam mglisty obraz w tym oku, po kilku mrugnięciach wraca do normy. Czy to może być spowodowane przez rzęsę?? Czy ona się kiedyś rozpuści??
Jeżeli tak to czy w takim wypadku warto udać się na SOR aby mi to wyjęli (o ile się da)?? Dużo poradników i osób pisze że w takich sytuacjach można, ale ja nie chcę iść z byle jakiego powodu na SOR. Z tąd do Was pytanie. Nie mam niestety kasy na okulistę więc na NFZ dostanę się zapewnie za trzy lata.
#okulista #medycyna #sor #zdrowie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
Czy w przypadku rzęsy, której nie można wyjąć a zaburza widzenie, można jechać na SOR??
ja tak przechodziłam dzień i skończyłam z zapaleniem rogówki
W oczami nie ma żartów, jutro możesz oka wcale nie ktworzyc
@Pmajewski77 żółta wydzielina, nie dużo, oko nie jest zaczerwienione. Niby coś czuję ale równie dobrze mogę to mieć z nerwów, przy gdy nie zwracam uwagę wszystko jest git
@Catmmando Gdy nie można czegoś wyciągnąć, to można jechać na odział w celu usunięcia. U mnie w szpitalu są dyżury. Zgadzam się z Tobą, że powinienem iść do okulisty ale w moich rejonach najwcześniej prywatnie to za miesiąc, NFZ to za rok (wiem bo chodzę).
@Myslim Kupiłem, będę przemywał.
@jalop Mam dobry odział niedaleko, polecę po 16:00 jak się nic