Aktywne Wpisy
pieknylowca +507
XD a potem jesteś z taką w związku i ona wszystko konsultuje ze swoimi pie*dolnietymi kolezaneczkami. Słowo daję, takim jak proszą o 100zl to się daje 99,97 żeby resztę dołożyły koleżanki które zawsze muszą dorzucić do wszystkiego 3grosze. #rozowepaski #zwiazki #p0lka
![pieknylowca - XD a potem jesteś z taką w związku i ona wszystko konsultuje ze swoimi ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/bd76777c9780a09648eb19b67dd8eda51e4d77e3f7c7fe8dbd6119b370f1037a,w150.jpg)
![m__w](https://wykop.pl/cdn/c0834752/81bfb8a27f52d153d5dc36769e7e1ef0a985ad4e2f19954125bfa5c2e5d23952,q60.jpg)
m__w +287
otóż szukam jak zrobić jajko w koszulce, które wygląda no ładnie, niemalże jak z haute cuisine na obrazku, bo moje wychodzi bardzo hm.. poszarpane, czasami to nawet kurde żółtko zamiast być zamknięte w tej koszulce to jest lekko poza
owszem, jest zajebiste w smaku, takie jakie powinno być czyli ścięte białko i płynne żółtko, ale no hmm... w 3 gwiazdkowej restauracji bym go w życiu nie podał, bo bym się go wstydził
jakieś protipy jak oni to robią? jak ja to mogę zrobić w warunkach domowych? oglądałem milion przepisów i zwykle wychodzą im takie hmm, gładkie, ja robię idealnie jak oni a nadal takie meh i powoli się poddaję
@niochland: dodanie octu do wody i zamieszanie lekko wody przed wbiciem jaja zeby wir lekki się zrobił. No i świeże jajka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I saw it ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jasne że robię, nawet robiłem z różnymi ilościami octu, łyżeczka octu, dwie, trzy, różnicy przeogromnej nie było, jak już to smak xD
nawet sprawdzałem z sokiem z cytryny, podobnie
no to to jest oczywistość, sprawdzałem z ogromnym wirem jakbym mikser wsadził, ze średnim jak i z lekkim, ciągle to samo
też, sprawdzałem z zerówkami, wiejskimi jak
@niochland: możliwe, albo woda za bardzo bombluje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
sprawdzę jeszcze z większym garnkiem
#!$%@? mnie to, bo sos holenderski wychodzi mi niczym z restauracji, konsystencja idealna, smak idealny, wygląd idealny, a kurrrrwa jajko takie, które idealnie by do tego pasowało to no, jest nieładne i nie ma startu do jajka z restauracji z gwiazdką Michelin xD
https://youtu.be/pAWduxoCgVk?t=175
będę testować jak już inne metody nie wyjdą
notabene bardzo fajne, bo garnek się nie brudzi, tylko wodę zagotować i pach
Na pewno woda nie może się mocno gotować, bo wtedy właśnie jest poszarpane...