Wpis z mikrobloga

ale matka nr.2 (czyli ta co wyjechała z komentarzem ma rację, ona pracuje i wg. mnie takie rzeczy powinno sie dostawać tylko jak się pracuje. Nieroby niech gniją

@tg1310: W gruncie rzeczy jest dla mnie bez znaczenia jakie intencje miał ustawodawca wprowadzając program 500+. Jeśli o mnie chodzi, to widzę kilka jego zalet (i również dlatego uważam że właśnie świadczenie NIE POWINNO być uzależnione od pracy - wręcz matka niepracująca powinna
@motaboy Przecież to jest bzdura.
1. Na co patologia robi gówniaki skoro nie mają kasy? Licza na zasiłki?
2. Super a potem wychodzi roszczeniowe społeczeństwo, które nie chce pracować bo państwo daje im na życie. a z wychowaniem to widze że dzieci pracujących rodziców są bardziej wychowane i mniej rozpieszczone. A tacy żyjący na zasiłkach to tylko dziecko nauczą że mozna siedziec na dupie a panstwo i tak da
"najwyrazniej ustawodawca rowniez"-
2. Super a potem wychodzi roszczeniowe społeczeństwo, które nie chce pracować bo państwo daje im na życie. a z wychowaniem to widze że dzieci pracujących rodziców są bardziej wychowane i mniej rozpieszczone. A tacy żyjący na zasiłkach to tylko dziecko nauczą że mozna siedziec na dupie a panstwo i tak da

@tg1310: Do pierwszego punktu nie będę się odnosił. Ot, nie chce mi się.

To są twoje anegdoty, wyobrażenia i generalizowanie