Wpis z mikrobloga

W obliczu renesansu diety keto/ niskowęglowodanowej na wykopie, zauważyłem że nikt jeszcze nie wstawił króla diety opartej na tłuszczach.

Przedstawiam Państwu Smažený Sýr, w którym mąkę pszenną zastępuję migdałową. Sos zrobiłem ze śmietany 18%, majonezu, oliwy z oliwek i czosnku. Posiłek ze zdjęcia robi się w 20 min i syci na kolejne 10 h przy zachowaniu maksimum smaku i minimum węgli. Sałatki nie ma, bo nie lubię.

Polecam i pozdrawiam.

#keto #jedzenie #dieta #gotujzwykopem #lowcarb
CzlowiekMagnetowid - W obliczu renesansu diety keto/ niskowęglowodanowej na wykopie, ...

źródło: comment_ExEszUTa447XH7ziHNUn0pfeeWrBw7Oo.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@braszok: użyłem radamer, ale myślę, że najlepiej wychodzi z edamu lub goudy. panierowałem 2x, najpierw w jajku, a potem w mące, ale jak trzeba hardo ograniczyć węgle (mąka migdałowa to mimo wszystko dalej 20g/100g) to raz spokojnie wystarczy żeby się nie rozlało przy smażeniu.
  • Odpowiedz
@jazmojegopokoju: w mojej skromnej ocenie grupy na fb o świnkach to większy rak niż grupy z madkami i ich bombelkami. świnka to też dzikie zwierzę, które ma swoje instynkty samozachowawcze.
hoduje świnki od wielu lat, często biegają mi luzem po piętrowym domu i nigdy żadna nie uznała, że świetnym pomysłem byłoby s----------e się ze schodów.
nie traktujmy tych zwierzaków jak debili.
  • Odpowiedz