Wpis z mikrobloga

Ciekawie rozwija się sprawa Kuchcińskiego, nie powiem.

1. Żadnych lotów nie było.
2. No dobra, były - ale rodzina nie latała.
3. No dobra, latała.
4. Oj tam, gdzie drogie te loty, w zasadzie to darmowe były.
5. No dobra, trochę jednak kosztowały. Zwłaszcza te, wiecie, HEAD.
6. No, takie też były, nikt wam nie mówił? No to mówię. Dlaczego we mnie pomidorami rzucacie?
7. Dobra, to ja zapłacę.
8. Na Caritas.
9. Wziętą z tyłka kwotę.
10. To po aferze, co? Przybijemy grabę na zgodę?
11. POMIDORAMI? W MARSZAŁKA? DRUGĄ OSOBĘ W PAŃSTWIE?
12. Dobra, to ja przeproszę, konferencję zwołam.
13. NIC ZŁEGO NIE ZROBIŁEM, TE LOTY SIĘ MI NALEŻAŁY, a tak w ogóle to trochę o-------m i za żonę zapłacę, ale pamiętaj narodzie - te loty się mi należały, bo ja jestem aktywny marszałek, tak mi dopomusz buk.

Coś dziwnego się z PiSem dzieje. Zazwyczaj byli mistrzami świata w zamalowywaniu takich aferek różową farbą, a tutaj drugi tydzień marszałka (drugą osobę w państwie, przypominam! xD) grillują i jakoś końca nie widać.

#neuropa #polityka #4konserwy
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ciekawie rozwija się sprawa Kuchcińskiego, nie powiem.

@mnik1: proponuje drobną, acz subtelną poprawkę:

1. Żadnych lotów nie było. A Tusk latał.
2. No dobra, były - ale rodzina nie latała. A rodzina
  • Odpowiedz
@Goofas: na pewno nie w takiej skali a do Watykanu to była państwowa wizyta HEAD. U Kuchty loty z rodziką, albo do domku do rodzinki troskliwy tata sobie lata, wszystkie o statusie podwyższonego ryzyka na dwa jednakowe samoloty w razie zamachu, aby nie było wiadomo w którym ten "ważniak" leci. Do tego wiemy o lotach z tylko z ostatniego półtorej roku, a co przed się działo, podobno już dokumentów dotyczących
  • Odpowiedz
  • 3
@mnik1 wydaje mi się, że sam PiS chce się go pozbyć. Nie wiem czy pamiętasz, ale jakiś czas temu była sprawa z jednym z polityków PISu, co ponoć korzystał w usług nieletniej Ukrainki w burdelu. Nagrania zostały wywiezione na Ukrainę. Kaczyński może się bać że druga osoba w państwie będzie podatna na ataki obcych służb. Dlatego chcę się go pozbyć.
  • Odpowiedz