Wpis z mikrobloga

Mircy jest sprawa.
Jestem sobie zwykłym młodym pracownikiem, paradoksalnie najdłużej stażem na swoim stanowisku, ostatnio dowiedziałem się że osoby które przyszły z 1,5 roku po mnie na wejście zarabiali więcej i dostali podwyżkę, w poniedziałek mam zamiar porozmawiać z szefem o minimum 1k podwyżki, tylko jak zwykle jestem zesrany i nie wiem czy się odważę, dajcie jakieś porady jak zacząć taką rozmowę albo chociaż plusika na odwagę.
#praca #pracbaza #pracbazaproblems #januszebiznesu
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Beka z ludzi którzy uważają że nie powinienem iść po podwyżkę, a to że jestem najdłuższy stażem świadczy bezpośrednio o mojej wiedzy w tej branży bo jednak reszta to ludzie mało ogarnięci co też będzie argumentem w mojej rozmowie

@Gumoleum: heh. wydajesz sie dosc pewny swojej decyzji, wiec po cholere ten wpis? na poczatku brzmisz jak p-------a, a teraz piszesz jak samiec alfa ktory wie czego chce
  • Odpowiedz
Miałem podobną sytuację, ba byłem jedynym który współpracował z zagranicznym serwisem na obiekcie. Dowiedziałem się, że kolesie którzy przyszli rok po mnie mieli więcej od mnie (a jeżeli nie, to w przypadku podpisywania umowy na czas nieokreślony mieliby więcej lub tyle samo) a niestety jakość pracy szła bardzo nierównomiernie z wypłata. Dlatego w momencie krytycznym chciałem renegocjować umowę, majac poparcie w argumentach jak i kierowników innych działów. Niestety prezes mnie skrzyczał i
  • Odpowiedz