Wpis z mikrobloga

@Papasanbaba: Mimo wszystko, kiedyś XP i Win7 miały komunikaty jak wyciągałeś pena z portu bez usuwania.
Wyskakiwał dymek, że sprzęt został nieprawidłowo usunięty, że należy użyć bezpiecznego usuwania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Deadlyo: I miał racje, ale było to raczej zabezpieczenie przed debilami którzy wysuną pena w momencie gdy jakiś program z niego odczytuje / zapisuje. I nie chodziło o żywotność nośnika tylko danych na nim które rzeczywiście po takiej operacji mogłyby się uszkodzić. No ale czasy się zmieniają i ludzie ogarnęli jak używać tej komputerowej magii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Deadlyo: no jak podłączam pendrive pod androida, to mam mogę go wysunąć, albo wyjąć na chama i wtedy pokazuje, że robie źle xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 61
@Deadlyo: Jest to istotne w momencie korzystania z komputerów e różnych firmach lub tam, gdzie nie wiesz co w komputerze siedzi. Zdarzyło mi się już mieć uszkodzone dane, bo nie wiedziałem o antywirusie który w tle zaczął skan pena. Później wyrobiłem sobie nawyk bezpiecznego usuwania sprzętu i kilka razy mi nie pozwolił przez antywirusa, więc spełnił swoje zadanie
  • Odpowiedz