Aktywne Wpisy
wyslij_nudeski +339
Zmieniło się wszystko. Poza Starym.
Zmienił się mental, problemy, leki, diagnozy.
W sumie to człowiek wiedział, że to jebnie, ale myślał, że jeszcze spokojnie sobie 10 lat pożyje. A tu proszę, wątpliwości co do ewentualnego życia. Nie z powodu psychiki.
Zdiagnozowali u mnie coś pomiędzy zespołem Ehlersa-Danlosa a zespołem Marfana. Nie googlujcie. W skrócie chodzi o to, że mój organizm jest gównem, bo nie działa produkcja kolagenu. A kolagen jest w całym
Zmienił się mental, problemy, leki, diagnozy.
W sumie to człowiek wiedział, że to jebnie, ale myślał, że jeszcze spokojnie sobie 10 lat pożyje. A tu proszę, wątpliwości co do ewentualnego życia. Nie z powodu psychiki.
Zdiagnozowali u mnie coś pomiędzy zespołem Ehlersa-Danlosa a zespołem Marfana. Nie googlujcie. W skrócie chodzi o to, że mój organizm jest gównem, bo nie działa produkcja kolagenu. A kolagen jest w całym
Van-der-Ledre +155
HHahha, ależ się uśmiałem dziś jak gorące przeglądałem. Było kilka wpisów odnośnie ileż to nie wynoszą zarobki w Polsce (Warszawa, Kraków, Trójmiasto, itd.)(reszta to nie jest Polska). Oczywiście oderwane od rzeczywistości wypopki piszą, że teraz 10 tys, to byle kołchoźnik ma, a wogóle to i tak grosze, niewystarczające do godnej egzystencji. Domyślam się, że takie wpisy mogły zasiać w waszych umysłach ziarenko goryczy i zwątpienia. Chciałbym sprostować te bzdury.
W Polsce powiatowej
W Polsce powiatowej
Samodzielnie ułożona i zaolejowana, koszt 24m2 surowego materiału to 4100 zł.
@peszmerd: możesz =/= musisz
miałem na mysli to, że koszt parkietu jest tak wysoki, że kładąc dobre panele masz kilka ich zmian w ciągu tych 50 lat które wytrzyma (nie wytrzyma) parkiet, a koszt wyjdzie taki sam.
@wcfilmowe: ok, rozumiem porównanie, ale miałoby ono sens, gdyby właśnie porównywać parkiet opa do desek, bo na Twoim picrelu rozchodzi się głównie o krój garniaka
porównywanie drewnianej podłogi do paneli, to jak porównywanie garnituru do stroju kelnera w gołębiewskim xD
Komentarz usunięty przez autora
@effzet: aha, wcale nie przypomina nic a nic ten wzór ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZwyklyFacet: o którą serię podłóg jaworu Ci chodzi? Co byś polecał na ogrzewanie podłogowe do nowego domu? Koniecznie jakaś jasna podłoga, dąb bielony lub coś podobnego
No i u mnie wzór tworzy całość, a u ciebie się oddziela. Dlaczego tak?
E: ok widzę że inaczej zachodzą na siebie
Co do paneli, które pomyliłbym z drewnem - jeszcze takich nie widziałem, a podejrzewam że wystarczy na nie stanąć, żeby nie było problemu z odróżnieniem. Tak samo jak z płytkami deskopodobnymi.
A tu, u teściów, 15 lat temu zbudowali dom, kaloryfery już w formie prostopadłościaniu z płaskimi żeberkami, ściągasz dwie nakrętki, spuszczasz wodę i już można myć. A ten gruby, żeliwny to dramat
@effzet: drewno nie jest z reguły już żywe. Co do paneli, nie każdy jest na tyle bogaty żeby wydać ponad 4k na powrót do epoki PRL.