Aktywne Wpisy

Saeglopur +870
Zgłosiłem w Fiskars to co polskie cwaniaczki managerskie robią w fabryce w Polsce. Taka januszerka rujnuje ich marke i jest pogardą nie tylko wobec pracowników. Klient Fiskarsa nie szuka najniższej ceny i nigdy nie chce żeby produkty powstawały w warunkach współczesnego niewolnictwa.
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
Zgłaszanie tego w polskiej centrali w ogóle nie ma najmniejszego sensu. Firma szczyci się raportami o współczesnym niewolnictwie, etyce pracy itp itd. Mają widze program whistleblower czyli zgłaszania właśnie takich syfów
źródło: obraz
Pobierz
tesknilam_ +15
Hulajnogi elektryczne są moim zdaniem wynalazkiem niebezpiecznym. To powinno mieć jakąś bardzo ograniczoną prędkość i jak już to powinna być jakaś granica wieku korzystania z nich.
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby
źródło: temp_file8209182232802468986
Pobierz

PreparedStatement preparedStatement = conn.prepareStatement("SELECT dziennik_elektroniczny.haslo_i_login.ID_user FROM dziennik_elektroniczny.haslo_i_login WHERE login = ? AND haslo = ?");preparedStatement.setString(1, login);
preparedStatement.setString(2, haslo);
Stworzyłem takie oto zapytanie do bazy danych. Jak zrobić aby tam gdzie są znaki zapytania były cudzysłowowa? \? nie działa.
Ale czy w twojej bazie zakładasz istnienie użytkowników o takim samym loginie ale innym haśle? bo twoje zapytanie trochę to zakłada
SELECT X.ID_user FROM X WHERE login = 'test_login' AND haslo = 'test_login'Jeśli tak to robisz to dobrze i co będzie między ' to zależy jak zadeklarujesz zmienne login i haslo
@Nicarim ten stmt tego nie zakłada. Takie założenia trzeba robić w ddl tabeli.
@krasnoludkolo JOOQ jest podobno spoko, ale
JOOQ ma te zaletę, że ponieważ on 'tylko' generuje sqle można bardzo fajnie optymalizować sobie wykorzystanie połączeń do bazy. Po prostu daje większą kontrole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak to prawda, też my dlatego chcieliśmy go użyć ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wszystkie narzędzia robią jeszcze coś więcej. Przy okazji czego używasz do zarządzania pulą połączeń do db?