Wpis z mikrobloga

Kurde, ale mnie ojciec wnerwil ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Projekt domu praktycznie na ukończeniu, a ten mnie opierd**a, że czemu nie chce garażu dwustanowiskowego.

Nie chcę, bo dojdzie mi dodatkowo jakieś 24m2 na piętrze (już jest 152m po podłogach bez garażu) i tyle samo w garażu. Na cholerę mi tyle miejsca ( ͡° ʖ̯ ͡°) Już teraz uważam że to jest duża powierzchnia dla rodziny 2+2.

Pytanie do Mirków:
1. Tych co posiadają garaż jednostanowiskowy - czy żałujecie, że nie macie garażu dwustanowiskowego, czy jednak jesteście zadowoleni?
2. Tych co posiadają dwustanowiskowy - czy nie wyobrażacie sobie mniejszego garażu, czy dziś jednak wolelibyscie mieć jednostanowiskowy?

#budujzwykopem
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fudgehog: osobiscie rozumiem niechęć do budowania 2stanowiskowego garazu w gryle domu i uwazam ze wiata spoko opcja. - Obecnie auto trzymam pod wiata i w sumie nie ma skrobania, odśnieżania a jednak wiata o wiele tańsza.
  • Odpowiedz
@Fudgehog: garaż tylko dwustanowiskowy a najlepiej 2,5! jak masz/planujesz mieć motocykl. Moj garaz ma 45m2 (7x6,5) i jest idealny, wchodzą dwa auta, swobodnie mozna wysiąć i wysiąć z obu na raz i obok jeszcze motocykl.
  • Odpowiedz
@Fudgehog: Mam jednostanowiskowy i jest za ciasny nawet na jeden samochód :P Na tyle niewygodnie się parkuje, że w rezultacie oba samochody przez większość czasu stoją pod zewnętrzną wiatą.
  • Odpowiedz
@Fudgehog: Posiadam dwustanowiskowy garaż i taki bym sugerował. Tak jak poprzednicy mówili, jak wstawisz w sezonie kosiarkę, grilla i np. jakieś dmuchańce kaszojadowe chcesz przechować to już się robi bardzo ciasno. U mnie rodzina 2 + 1 i już powiesiłem rowery na ścianę, a podłoga w garażu to lawa, stoją na niej tylko regały i samochód ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Fudgehog: w domu 2 to za malo, potem ptorzebujesz miejsca na kosiarki, rowery wertykulatory itd itd. Mieszkam na wsi, mam 2 miejscowy garazi i nie wyobrazam sobie inaczej.
  • Odpowiedz
Zrób Mirku garaż jednostanowiskowy z powiększoną powierzchnią na rowery itp. Coś jak 1,25 stanowiskowy. Mam takie coś, jedno auto wchodzi a do tego jest miejsce na rowery i inne sprzęty.
  • Odpowiedz
@ponik_kolny: jeżeli rozważa nad tym czy postawić ten większy garaż, czy nie - oraz rozważa te 20 m więcej, to znaczy że nie sra hajsem na tyle, by mu to wisiało. Bo by to sobie zrobił i już. We wpisach kolegi widzę też, że liczy sobie hajs, budżety, rozważa, myśli - więc podchodzi do życia praktycznie.
Stawianie domu (prawdopodobnie) na kredyt, by go potem sprzedać - to bez sensu sprawa.
  • Odpowiedz
@raphau: taras już mam... ale na dodatkowy garaż miejsca za bardzo nie ma... to bliźniak więc jedna strona odpada. Bardziej jakaś wiata, ale to pieśń przyszłości - na razie mam jeszcze kupę pilniejszych wydatków domowych.
  • Odpowiedz