Wpis z mikrobloga

Czy mając +20 lat mielibyście coś przeciwko temu, by mieć konto bankowe, do którego mają dostęp też wasi rodzice? Zakładając, że macie z nimi dobre stosunki.

#pytanie #finanse #pieniadze
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@diogene: Mi mówili żebym dał pelnomocntictwo chyba że w razie mojej śmierci żeby nie przepadły nie wiem czy wtedy mogliby zaglądać na konto ale i tak im nie dałem xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@niko444: na wypadek śmierci można złożyć "dyspozycję na wypadek śmierci". Wtedy proces uzyskania hajsu z konta jest szybszy (nie wchodzi on też do masy spadkowej).
  • Odpowiedz
@Mia900 ja bym się bardziej martwił o billingi. Dla przykładu, w nocy rozboli Cię głowa i pójdziesz do nocnego po tabletki. Potem rodzice będą wypytywac, jakie zakupy robisz o 1 w nocy, pewnie a-----l.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mia900: raczej bym miał. Ja mam dostęp do konta taty, ale to ze względów praktycznych, żeby mu wybrać kasę czy coś załatwić, nigdy nie korzystałem do własnych celów, w odwrotną stronę cóż, można, ale jeśli sytuacja mnie do tego nie zmusza to wolałbym nie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mia900: Owszem, choćby po to by w razie wypadku lub śmierci rodzice mieli dostęp do moich pieniędzy.

@WesolyKapelusznik To się chyba podaję przy założeniu konta.
Autorce chodzi chyba o sytuację gdzie do konta rodzice mają dostęp formalnie albo po prostu podaję im swój login i hasło. To jednak inne sytuację.
  • Odpowiedz