Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Boję się małżeństwa i życia we wspólnym domu z kobietą, ponieważ roszczeniowa postawa, parcie na zabawę, dynamikę, atrakcje, rozrywki, wieczne oczekiwanie czegoś i obwinianie, jest domeną już niema każdej kobiety. Mam już tak s---------ą psychikę przez to czego doświadczam w związkach i w relacjach z kobietami, że zwyczajnie boje się. Chciałbym założyć rodzinę, ale dzisiaj no k---a nie dogodzisz na dłuższą metę żadnej. Non stop oczekiwania i wybrzydzanie. Już nie wystarczy zwykle życie. Nawet danie domu, stabilizacji, brak kredytu i względne wygody, to jest cały c--j. Kobiety chcą życia jak z filmów i zapewniania ciągłych atrakcji. To jest jak opieka nad dzieckiem, któremu trzeba ciagle kręcić karuzelę, chociaż nie masz juz siły. Tylko, że z dzieckiem jest o tyle lepiej, że ono się ciebie słucha i nie odejdzie do innych rodziców. A baba utopi cię w łyżce wody, obwini za wszystko i odejdzie, często rujnując finansowo.

Walnijcie wy się w łeb! Bo to jest dramat co się dzisiaj d--------a zwłaszcza w dużych miastach.

#zwiazki #slub #rozowepaski #p0lka #logikarozowychpaskow #zalesie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cooles: napisałeś głupotę

Dwoje ludzi przysięga sobie wieczną miłość, choć nie mają pojęcia czy będą się dalej kochać za kilka miesięcy.

Normalni ludzie raczej wiedzą że będą się kochać nie tylko za kilka miesięcy, ale nawet do końca życia. Nie widzę tu logicznego wyjaśnienia dlaczego małżeństwo to patologia.
  • Odpowiedz
@BloodyMassacre26: Geez dzięki za historię. Doceniam, że trafiłam na partnera (prawie) idealnego (dla mnie) w moim życiu, moją męską wersję, z którą nawet nudny dzień jest zabawny przez wspólny temat, żart, humor, który oboje uwielbiamy, wspólne gotowanie czy film, który wybierzemy. Małżeństwo na prawdę może być świetną przygodą w życiu, o ile jest oparte na przyjaźni i szacunku. Op oczytał się za dużo wypoku albo ja miałam dużo szczęścia.
  • Odpowiedz
@BloodyMassacre26: a może by tak pofetyszyzować i znaleźć młodszego? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Taki to i jeszcze nie zmęczył się, można go sporo nowych rzeczy nauczyć czy pokazać, bo się go pokonuje trochę doświadczeniem, ba, jeszcze się zarazi tym co lubisz, i włala xD
  • Odpowiedz
@notoelo: Niestety ale czesto jest tak, ze ktos trafia na k--------a, zmienia sie w c---a, potem trafia na taka ciebie czy mnie, i zachowuje sie jak ostatni dupek. Ma w sobie poklady dobroci, ale przemiesza je co jakis czas z jakimś o---------m we łbie :/ ja wątpie czy kiedykolwiek zaufam facetowi, bo nawet ten dobry ma swoje przezycia z ex i pewne negatywne doswiadczenia jak i wlasne przyzywczajenia ktore trudniej
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: w takim razie jest coś złego w tym, że szukam rozrywek, atrakcji, nie lubię cały czas przesiadywać w domu/pracy z przerwą na zakupy spożywcze? Życie bez spełniania marzeń czy innych zachcianek byłoby wegetacją. Nikt mi na to nie daje kasy, ja niebieskiego do niczego nie zmuszam- jak nie chce gdzieś iść to mogę przecież zabrać koleżankę, albo pójść sama.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: obawiam się że jesteś p---ą i nic z Ciebie nie będzie.Tak.Kobiety takie są jesli jesteś marudny i dajesz sobą pomiatać.Kobiety ( podkreslam kobiety nie worki na sperme) potrafią być świetnym wsparciem i zastąpić Ci najlepszego kumpla.Zacznij żyć i wyjdz do ludzi.Małżeństwo to kolejny etap w życiu.Fajny etap.
  • Odpowiedz
@BloodyMassacre26: wbrew pozorom to nie takie trudne, a na pewno nie jest nie do przeskoczenia, choc im sie wizualnie mlodziej wyglada tym lepiej ;p Mlodzi tez sa zmeczeni babami, bo im mlodsza tym wiekszy kisiel w glowie i zderzajac sie ze starsza, ktora nie o--------a, pezezywaja szok :D Troche wysilku i idze takiego zakrecic. Znam kogos komu sie udalo, mi tez tak wyszlo, da rade ʕʔ
  • Odpowiedz
@BloodyMassacre26: Dasz radę, większość facetów nie nadaje się do dojrzałego związku, ale jest całkiem sporo normalnych gości, tylko może pochowanych w domach, bo są mało przebojowi :). Moim zdaniem też nie ma sensu stawiać partnerowi wymagań z kosmosu, żeby było szczęśliwie trzeba przyjaźni i bratniej duszy, udanego seksu i CHĘCI do bycia razem (w związku, małżeństwie wathever). Ładna buzia przemija, pieniądze są lub ich nie ma, w życiu są kryzysy.
  • Odpowiedz