Wpis z mikrobloga

@blackmaul pierdze z tego marketingu januszy zawiedzionych oczekiwaniami finansowymi kucy xD jeszcze troche i tyle samo zarobi sie zmywajac naczynia co w projektach it

u mnie juz nawet biorą dobrze rokujących z średnim po kursach z PUP bo tani xD
  • Odpowiedz
@Cimcirimcipiririri: Oprócz doświadczenia to oczywiście, że ogarniesz. Jest tylko jedno ale :D 99% osób idących na bootcamp nie zdaje sobie sprawy z tego ile pracy by musieli włożyć żeby nadgonić te wymagania. Sądzę, że może kilka osób na tysiąc max byłoby w stanie. To nie chodzi o to, że to są trudne rzeczy. Wręcz przeciwnie, wszystko jest proste. Tylko większość osób sądzi, że sobie jak w szkole przesiedzą 8h, piąte
  • Odpowiedz
Oprócz doświadczenia to oczywiście, że ogarniesz.

@michalsedziwoj: każdy kto siedział chociaż chwile w net(core asp) to wie że to co piszesz to bzdety. Ogarniesz podstawy podstaw. Gwarantuję ci że po 3 miechach 98% polegnie na prostych pytaniach z platformy i architektury oprogramowania. I odsiewać będą na juniorów tych co myślą a nie znają parę zwrotek w net core. Bo junior ma myśleć a reszta się sama ułoży. Czytaj pojedyncze procenty.
  • Odpowiedz
@CukrowyWykop: Akurat siedziałem w .necie, jak i w php, pythonie, Javie na Androidzie, swifcie oraz objective c. Od lat pracuje jako lead czasem na kilku projektach jednocześnie. 3 miesiące na ogarnięcie platformy i języka na poziomie użytecznym to jest aż nadto. Zakładając, że ktoś uczciwie poświęci minimum 8h dziennie plus jest kumaty. Bardzo niewiele osób się do tego nadaje, ale nie przesadzajmy. Każdy język/platforma ma swoje sztuczki i nawet seniorów
  • Odpowiedz
@sweet_dream99 haha paradoksalnie tam trzeba miec wiecej umiejetnosci, zmysł estetyczny czy znac trendy i socjologiczne aspekty

ja robie w zwyklej firmie zaopatrujacej w oprogramowanie przedsiebiorstwa z roznych branż, zadne korpo normalne biuro zatrudniajace 20 osob a zleceń tyle ze trzeba wybierac, bajońskie kwoty za obsługę i projekty kolejnych systemy do inwentaryzacji, fakturowania i kontroli ktore sa robione taśmowo, dla mnie to smieszne @Jacob
  • Odpowiedz