Wpis z mikrobloga

co wybrać na AGH: MiBM, EiT po angielsku czy mechatronike po angielsku ???
Jestem po profilu ogólnym w LO więc słabo u mnie z fizyką i chemią, lubię grzebać przy starej skodziance, ale nie chcęiałbym skończyć w warsztacie. Z angielskim nie mam problemu (matura 98 i rozszerzona 94 ), ale nie wiem czy język jest dużym utrudnieniem i czy poradzę sobie z przemiotami technicznymi w jęz. angielskim.
Podzielcie się doświadczeniami jaka jest specyfika EiT, mechatroniki i czy dają one dużo większe możliwości rozwoju i lepszej pracy w porównaniu do MiBM ?
#agh
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filareta: to wiadomo, ze czesto bez wyzszego to nawet Cię do korpo nie wezmą, ale nie ma sensu wybierać czegoś, bo ktoś powiedział, że to jest fajniejsze. trzeba iść na to, co nas interesuje, inaczej będzie 5 lat męczarni
  • Odpowiedz
@m76859: po ogólniaku bez żadnej praktyki to trudno wybrać odpowiedni kierunek na podstawie suchych opisów:-) dlatego zależy mi na opiniach ludzi którzy są bardziej zorientowani w temacie i mogą podać praktyczne róznice pomiędzy tymi kierunkami
  • Odpowiedz
@Filareta: słyszałem od kolegi z innego wydziału, że z mechatronika po angielsku większość odpada już na początku:-(, bo kierunek b. trudny i nie nadążają więc chcę usłyszeć opinie tych co studiowali po angielsku
  • Odpowiedz
ja się zastanawiam i wystartuje w II turze może na inf. techniczną, bo po polsku i próg niski około 600. Czekam na opinie tych co studiowali na AGH po angielsku
  • Odpowiedz
@skipass
Co do mechatroniki po angielsku to ja miałem pierwszy semestr matematykę za 17 ECTS i na tym ludzie odpadlali. Teraz widzę jest 13 więc teoretycznie można nawet nie zdać i wziąć warunek ale chyba nie warto bo to z 1k pewnie wyjdzie xd
  • Odpowiedz
@skipass ciężko powiedzieć. Na twoim miejscu przejrzalbym dokładnie sylabusa tych kierunków i wybrał to co najbardziej mnie interesuje. Będziesz dobry to znajdziesz robotę po każdym z tych kierunków ale o wiele łatwiej i przyjemniej będzie robić to co lubisz.
  • Odpowiedz
Jestem po ogólniaku więc nazwy przedmiotów w sylabusie nie wiele mi mówią, oprócz tego że z fizyką i chemią raczej słabo. Myślałem o EiT, na teleinformatykę mam za mało pkt.. Lubię elekronikę, informatyke i majsterkować, ale studia to zupełnie coś innego. Jak sądzisz który kierunek jest najbardziej przyszłościowy, rozwojowy i daje najwięsze możliwości założenia własnej firmy?
  • Odpowiedz