Wpis z mikrobloga

Ale też dziś cebuli dupsko pękło w lidlu, kolejka dluga daleko poza taśmę, na koncu ustawia sie kobieta w ciąży i jeszcze z malym dzieckiem kasa oczywiscie z pierwszeństwem dla ciężarnych - obserwuje z kasy obok ze januszki i grażyny już się gotują bo wiedzą że powinni przepuścić. Kobieta nawet slowem sie nie odezwala ze chce przejsc... Grażyna przed nią się odwraca i mowi i co mysli pani ze jest w ciąży to ktoś panią przepuści? I parskła.. ciężarna troche się zmieszała i mówi że ona nawet nie chciala się nikomu wpychać na co kasjerka oglosila komunikat ze kasa zamknięta, wstała z krzesła i drugą kasą obok przepuściła ciężarną kobiete do siebie aby ją obsłużyć pierwszą a na końcu taśmy ustawila kartke kasa nieczynna w efekcie czego Graża musiala z---------ć do innej kasy na koniec kolejki xD ale też morde zrobiła buraczaną i pod nosem sapała.
Myślałem, że tacy bohaterowie istnieją tylko w pastach na wykopie a tu taka sytuacja ;) oklasków nie było ale widziałem uśmiechy na twarzach innych osob. #truestory #lidl #janusze #cebulaki
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZnienawidziszMnie kiedyś w Biedronce stałam w kasie z pierwszeństwem, już miałam być obsługiwana, na co nagle bach - jakiś facet mnie omija i kładzie na taśmie przede mną towary. Ja się pytam co o co chodzi, przecież jestem w ciąży. A on na to "Też bym chciał być w ciąży". Zamurowalo mnie. Babka przy kasie nie wiedziała co powiedzieć. Mówiła do niego, że pani w ciąży ma pierwszeństwo. A on miał
  • Odpowiedz
@Iriya: Ciąża to nie choroba i generalnie uważam że kobieta w ciąży jeśli jest o siłach i nie ma żadnych problemów to nie powinna korzystać z przysługujących jej przywilejów, ale w tym przypadku wręcz nalegałbym, żeby z nich skorzystała, choćby po to żeby zrobić na złość starej babie, która nie potrafi się zachować.
  • Odpowiedz
@nalia91: Kiedyś stoję z Młodą w kolejce do kasy (akurat kupowaliśmy w----y na sobotniego grilla, #rodzinapatologiczna) i się z mordą pcha jakaś madka z bombelkiem w wózku, że ona tu ma pierwszeństwo więc "sunąć się". Tak, dosłownie tego zwrotu użyła. Wtedy Młoda cyk, legitymacja osoby niepełnosprawnej.
  • Odpowiedz
@kezioezio: widocznie poza tobą i tobie podobnymi, zdrowych na umyśle ludzi to w pewien sposób obchodzi - nie na tyle, by o tym rozmyślać, ale na tyle, by wzbudzić w sobie empatię i przypomnieć sobie czym jest kultura, przepuszczając kobietę w ciąży czy niedołężnego dziadka albo osobę o kulach w kolejce..
  • Odpowiedz
Raz puściłem Panią w zaawansowanej ciąży przed siebie to myślałem, że typowy Janusz z Grażynką którzy stali za mną oczy mi wydrapią.. Jak już była moja kolej to przypadkowo wybierałem kawałek ciasta przez 10 minut mimo tego, że nie jem ciast (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz