Wpis z mikrobloga

@l3gend To nie jest śmieszne w żadnym stopniu. Chodzi mi o to, że skupienie się na kochaniu siebie naprawdę pomaga przetrwać ten #!$%@? zapewne czas. Sama przez to przechodziłam. Pamiętaj, że nic nie dzieje się bez przyczyny i skoro nie wyszło, to pewnie zrobiła miejsce dla innej, lepszej, która porwie Ci serduszko na resztę życia ;)
@l3gend: hobby masz? kolegów masz? przyjaciół masz? zajawkę na coś masz?
Nowa miłość, jak sugeruje @WhatTheHeck nie jest dobrym pomysłem, ani tym bardziej rozwiązaniem na Twoją bolączkę. Psychologowie absolutnie nie doradzają, by z jednej relacji wpadać w drugą. Pozwól temu umrzeć w Tobie, zostaw sobie najlepsze momenty, wspomnienia, ale nie pielęgnuj ich teraz, nie wracaj do nich. Najważniejsze jest, abyś zajął sobie głowę, tj. myśli czymś kompletnie odmiennym. Zmień porządek dnia.
@M1r14mSh4d3 Oczywiście, z tym się zgodzę, jednak w takich momentach często zapomina się o sobie i upatruje szczęścia w kimś innym. Trzeba doceniać, kochać siebie i swoje otoczenie, dokładnie tak jak to opisałaś w swoim komentarzu! I dobrze żeby nasz biedny mireczek miał wokół siebie ludzi, którzy mu o tym przypomną :)
@M1r14mSh4d3: Teraz niestety nie mam za bardzo znajomych, jedni wyjechali inni studiują, paru zostało, ale to tak bardziej kumple do imprez, bo zwierzyć się im nie mogę bo znam ich, będzie odrazu hi hi hi idź na #!$%@? to ci przejdzie, takie podejście do życia mają, ale racja, od jutra planuję sobię każdy dzień, aby mieć jak najmniej czasu wolnego, bo wtedy jest najgorzej gdy mam czas na rozmyślanie
@l3gend: Mam dobry przykład, 11 miesięcy i dalej zdarza mi się płakać za byłą. Ona natomiast po miesiącu była z kolejną wielką miłością. To jak szybko wracamy do normalnego życia zależy od naszej wrażliwości, miesiąc to może być dużo, 10 lat może być za mało, jesteśmy indywidualnościami
@l3gend: No może być ciężko, ja od 4 lat myślę o jednej takiej i nie mogę przestać, pewnie dlatego że niemal codziennie ją widuję w pracy xD. Aczkolwiek już coraz rzadziej o niej myślę i bardzo dobrze bo kilka głupich rzeczy już przez to zrobiłem. Tak więc, daj sobie trochę czasu a nim się obejrzysz, zapomnisz o niej, bylebyś jej spotykał codziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)