Wpis z mikrobloga

Ta świadomość przepaści w stosunku do innych jest dobijająca. Naprawianie mojej głowy to kwestia lat. Dlaczego nie da się tego wszystkiego zmienić tak na pstryk od razu?
#przegryw #depresja
  • 9
  • Odpowiedz
@xud9: Zazwyczaj świadomość odbicia wstecz względem innych w kontaktach społecznych, zawodowych mocno dołuje. A jak wiadomo wyjście z tego trzeba robić powoli - bo za szybkie powoduje jeszcze gorsze problemy, jeśli się tego nie kontroluje.
  • Odpowiedz
@triliamsa: Dokładnie. Ja niestety mam tak, że chciałbym by wszystko w bardzo krótki czasie się zmieniło. Właśnie w kontaktach społecznych, sytuacji zawodowej, w zdrowiu. Straszna frustracja.
  • Odpowiedz
@xud9: Niestety jako że od wczesnych lat mam podobne problemy, to nawiązywanie relacji i próby podtrzymania są trudne i za często zbyt chaotyczne. Z pewnością nie możemy przełamać się do takiego poziomu relacji społecznych, które są uważane za społecznie normalne - problemy introwertyczne, cechy osobowości wycofanej. W każdym razie musisz coś próbować, zaczynając od drobnych rzeczy, leczenie oczywiście warto rozważyć - o ile chce się coś zmienić realnie, a nie trwać
  • Odpowiedz